profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kristers Cimdiņš nolemj pārdot savu 'Mitsubishi Lancer Evo X'

Mārtiņš Jankovskis 16.02.2024 - 00:46 Kristers Cimdiņš nolemj pārdot savu 'Mitsubishi Lancer Evo X'
Foto: Raimonds Volonts

Daudziem par pārsteigumu bija fakts, ka rallijā Alūksne uz starta neizgāja pagājušās sezonas LRČ5 klases trešās vietas ieguvēji Kristers Cimdiņš/Renārs Šķenders, taču rallijā Sarma ekipāža uz starta izgāja. Rallijā Sarma ekipāža izcīnīja septīto vietu absolūti un ceturto LRČ5 klasē.

Sarunā ar portālu Go4speed Kristers stāsta, ka šogad neesot bijis plāns startēt, tāpēc arī ekipāža neizgāja uz starta Alūksnē. Taču ideja par startu Sarmas rallijā radās spontāni.

Par Sarmas ralliju un par nākotnes plāniem šajā sarunā ar Cimdiņu.


Foto: Edgars Leonovs

Krister, kāpēc mēs tevi neredzējām Alūksnes rallijā?
Jāsaka atklāti, ka nebijām plānojuši šogad startēt rallijā, tāpēc arī uz Alūksnes ralliju mums nebija gatava mašīna. Taču piedalīties Sarmas rallijā izdomājām spontāni – burtiski pāris dienas pirms starta izlēmām, ka tomēr brauksim, tāpēc ātri salikām auto un bijām gatavi startam. Tā teikt, izgājām uz starta piespiedu kārtā (smejas).

Neskatoties uz to, rezultāts bija gana labs.
Jā, neskatoties uz to, ka neaizvadījām nekādus testus, ātrums bija labs. Varbūt dienas pirmajā daļā nokļūdījāmies ar amortizatoru regulējumiem, kur diezgan daudz pazaudējām, taču vēlāk, pārregulējot auto, uz dienas otro pusi rezultāti jau bija krietni labāki. Taču atgūt pazaudēto jau vairs nevarējām. Taču arī ļoti neiespringām uz to. Braucām savā komforta tempā un līdz galam. Ja godīgi, tad uz neko augstāku arī necerējām. Braucot bez treniņiem, rezultāts bija likumsakarīgs.


Foto: Latvijas Rallija Čempionāts

Kā patika ceļa apstākļi Sarmas rallijā?
Apstākļi un ceļa segums rallijā Sarma bija ļoti labi. Laikam no visiem ziemas rallijiem, kuros esam braukuši, šeit tie apstākļi bija vislabākie. Neko sliktu nevaru pateikt. Jā, varbūt otrajā aplī kaut kur parādījās grants, taču tas bija sīkums.

Pamanīju, ka esi ievietojis sludinājumu, ka pārdod savu ''Mitsubishi Lancer Evo X''. Kāpēc tāds lēmums?
Šobrīd esam nolēmuši pārdot savu ''Mitsubishi Lancer Evo X'' auto. Gan privātu apsvērumu dēļ, gan arī tajā ziņā, ka šobrīd Baltijā mūsu klasē ir ļoti augsts līmenis, tāpēc, lai cīnītos par vadošajām vietām, ir ļoti daudz jāvelta laiks rallijam, treniņiem. Patreiz mums ikdienā nav tik daudz laika, lai gatavotos un brauktu tādā līmenī, kā konkurenti. Līdz ar to nezinu, vai tā ir pareizākā izvēle braukt un uzturēt šādu auto, ja nevaram sakārtot pārējās lietas, kas mums ļautu braukt un cīnīties par augstākiem rezultātiem. Līdz ar to esam nolēmuši pārdot mūsu auto. Lēmums nav spontāns, jo to pieņēmām jau pagājušā gada oktobrī/novembrī, ka šogad nestartēsim.


Foto: Krists Andersons

Automašīna, cik noprotu, ir tehniskā kārtībā – kāp un brauc.
Jā, automašīnai tehniskajā ziņā viss ir kārtībā – kāp un brauc. Nesen veikts apjomīgs rebilds, un auto ir gatavs. Sarmas rallijā to arī pierādījām, ka viss strādā (smaida). Pagājušajā sezonā deviņos rallijos auto ne reizi nepievīla tehniskajā ziņā! Divos rallijos izstājāmies pašu kļūdu dēļ, bet tehniski viss bija kārtībā.

Vai tas, ka šobrīd tirgo savu automašīnu, nozīmē to, ka šobrīd rallijam liksi pauzi?
Rallijam noteikti nesakām nē. Noteikti, ka brauksim, bet, ar ko, tas šobrīd vēl nav zināms. Visticamāk, ka ar kādu klasiskās piedziņas auto. Kā agrāk (smaida). Tā klasiskās piedziņas automašīna man ir tuvāka (smejas). Vai tas būs BMW, vēl nezinu, bet skatīsimies. Ceturtdien ielikām sludinājumu, un jau interese parādās. Redzēsim. Ja pārdosim, tad skatīsimies, kas ir pieejams tirgū un tad domāsim tālāk. Bet rallijā noteikti vēl uzbrauksim sava prieka pēc. Tāds ir tas mūsu lēmums.


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png