profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kalvis Blūms: Tā vēl nebija bijis, kad ātrumposma vidū jau gaidu finišu

Mārtiņš Jankovskis 06.02.2024 - 23:54 Kalvis Blūms: Tā vēl nebija bijis, kad ātrumposma vidū jau gaidu finišu
Foto: Motors & Sports

Otepē rallijā trešo vietu absolūti un pārliecinošu pirmo vietu klasē izcīnīja Emīls Blūms/Didzis Eglītis (Mitsubishi Lancer Evo IX). Finišā EMV5 klasē Blūms par 48,9 sekundēm apsteidza Rolandu Muraku. Trešo vietu klasē un septīto absolūti izcīnīja Kalvis Blūms/Ralfs Lipstoks (Mitsubishi Lancer Evo VI).

Šis Kalvim un Ralfam bija otrais rallijs pēc kārtas, kad izdevās kāpt uz goda pjedestāla EMV5 klasē.

Arī Kalvis sarunā ar portālu Go4speed atklāja, ka šajā rallijā sanāca izbaudīt visus iespējamos ziemas apstākļus, kas braukšanu vieglu nepadarīja.


Foto: Motors & Sports

''Otepē rallijā izbaudījām pilnu ziemas rallija buķeti. Pirmajā dienā, kad aizvadījām ātrumposmus pa tumsu, tur viss bija lieliski - plats ceļš, liels ātrums, kupenas, ledus un perfekts segums. Pēc finiša bija vienreizējas sajūtas, kad izbraucām to ātrumposmu. Taču naktī uz sestdienu uzsniga daudz sniega un tā braukšana bija pavisam savādāka. Mēs dienu sākām kā otrā ekipāža, tāpēc nācās kārtīgi cīnīties ar sniegu un tīrīt trasi. Bija jābrauc diezgan precīzi, jo ātri varēja nonākt kupenās. Taču uz dienas beigām ātrumposmi jau sāka kust vaļā un tā braukšana bija vēl grūtāka un smagāka. Tiešām ievēroju, ka pēc finiša vairākas ekipāžas šūpoja galvu un priecājās, ka ir nokļuvušas finišā. Pateikšu godīgi – noslēdzošā ātrumposma vidū pirmo reizi jau gaidīju finišu. Tā vēl ziemas rallijā nebija bijis, ka pēc pusdistances man kārtīgi tek sviedri. Brīžiem sev uzdevu jautājumu – nu kā lai šeit pabrauc? Tikko uzdod nedaudz par daudz gāzi, tā aizmugure noraujas un jau dauzās pret kupenām. Bija ļoti grūti, jo papildus tam ātrumposms bija ļoti šaurs – ja vajadzētu apgriezties, tas nebūtu iespējams. Bija pamatīga izdzīvošana. Taču es nesūdzos, bet apstākļi tiešām bija sarežģīti,'' notikumus Igaunijā atminas Kalvis Blūms, kurš piebilda, ka pirms rallija starta ekipāža konkrētus mērķus sev neuzstādīja, taču beigās finišs tika sasniegts tur, kur tā plānoja.

Kalvis zināja stāstīt, ka vienā ātrumposmā ar radžu riepām nācās braukt pa asfaltu, kas ekipāžai bija jauna pieredze. ''Vienā ātrumposmā bija jābrauc pa tīru asfaltu (divas reizes, kopā četri kilometri). Bija liela neziņa, kā turēs riepas, jo, kad brauc taisnē ar piekto ātrumu un tev ir jāsabremzējas līdz pirmajam pārnesumam, tad bija kā bija. Taču beigās izrādās, ka arī radžotās riepas labi tur uz asfalta, lai arī beigās tas asfalts vienā bremzēšanas vietā jau bija uzrakts. Interesanta pieredze,'' turpina Blūms, piebilstot, ka šis esot viens no prasīgākajiem rallijiem šajā reģionā.


Foto: Motors & Sports

Sportists piebilda, ka diezgan daudz esot braucis tā, lai skatītāji gūtu prieku. ''Mēs par katru cenu necentāmies cīnīties tur par sekundēm. Ja bija platāks, braucām plašāk un sagādājām faniem patīkamas emocijas. Tamdēļ mēs jau braucam, lai arī priecētu skatītājus. Auto mūs klausīja lieliski un viss bija ideāli. Nenopriecāties par auto (smaida). Ik pa laikam samīļojām to un tik devām virsū.''

Rallijā Sarma Kalvis brauks ar citu stūrmani, jo Ralfs uz šo ralliju netiek. ''Sarmas rallijā braukšu ar vienu no saviem labiem draugiem Raimondu Zeiļuku, jo Ralfs uz šo ralliju netiek. Interesantākais ir tas, ka Raimonds līdz šim rallijā nekad nav sēdējis stūrmaņa krēslā, vienīgi Latvijas minirallijā es viņu bez stenogrammas pavizināju (smejas). Viņš jau paskatījās mūsu Alūksnes on-board video un teica, ka esot grūti ko saprast, taču mierināju un teicu, ka viss būs kārtībā. Sarmas rallijā uz rezultātu nespiedīsim, bet mēģināsim iepriecināt skatītājus.''


Foto: Motors & Sports

Pēc diviem Igaunijas rallija čempionāta posmiem Kalvis Blūms savā klasē ieņem otro vietu. Igaunijas čempionāta trešais posms tiks aizvadīts Somijā, un Blūms atklāja, ka labprāt piedalītos arī Somijas rallijā. ''Šobrīd situācija Igaunijas čempionātā mums ir ļoti laba. Redzēsim, kā situācija izvērtīsies vēlāk, bet, ņemot vērā šī brīža kopvērtējuma situāciju Igaunijas čempionātā, kā arī to, ka mums patīk izaicinājumi, tad labprāt startētu arī Igaunijas čempionāta posmā Somijā. Neesam tur nekad braukuši un labprāt izmēģinātu spēkus Somijas rallijā. Protams, mēģināsim startēt arī LRČ, kur šobrīd tā konkurence mūsu klasē ir gana sīva,'' nobeidz Blūms.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png