profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sirmacis: Debija rallijā ar BMW nebūs viegla, taču, ja viss būs kārtībā, dosim virsū

Mārtiņš Jankovskis 06.02.2024 - 00:17 Sirmacis: Debija rallijā ar BMW nebūs viegla, taču, ja viss būs kārtībā, dosim virsū
Ralfs Sirmacis un Jānis Sokolovs. Foto: No ekipāžas personīgā arhīva

Pēc divu gadu pārtraukuma rallija sacensībās atgriezīsies 2016.gada Eiropas rallija čempionāta trešais ātrākais braucējs Ralfs Sirmacis. Pēdējos divus gadus Ralfs startēja minirallija sacensībās, taču šoreiz nolemts atgriezties rallijā. Pēdējo reizi Sirmacis rallijā startēja 2022.gadā, kad rallijā Sarma, startējot ar ''Renault Clio III RS'', diemžēl no pirmās pozīcijas nācās izstāties noslēdzošajā ātrumposmā.

Sarunā ar portālu Go4speed Ralfs atklāj, kāpēc nolēmis atkal startēt rallijā.

Ralf, kas pamudināja Tevi atgriezties rallijā?
Braukt jau rallijā gribās visu laiku, bet iespējas ir tik, cik to ir. Pagājušajā gadā klātienē paskatījos Alūksnes ralliju, tad šogad paskatījos Alūksnes rallija video, un beigās sapratu, ka pats gribu startēt Sarmas rallijā. Aprunājos ar stūrmani Jāni Sokolovu un nonācām pie kopsaucēja, ka ir jāmeklē mašīna. Pazvanīju Kārlim Nebaram, lai saprastu, kāda ir situācija ar mašīnām, kas, ko piedāvā, ko labāk ņemt. Vārds pa vārdam un Kārlis piedāvāja savu rallijkrosa BMW, kuru varot ātri pārtaisīt uz rallija mašīnu. Tā arī beigās mēs vienojāmies.

Foto: FLAT-OUT media agency


Pēdējos gados rallijā pārsvarā startēji ar ''Renault Clio'', taču bilance nebija spīdoša – visos rallijos piedzīvoji izstāšanos tehnisku iemeslu dēļ. Tas tevi pamudināja meklēt citu mašīnu?
2022.gadā, kad pēdējo reizi braucām ar ''Renault Clio'', mēs nonācām pie secinājuma, ka mana kāja laikam ir par smagu priekš šīs mašīnas. Diemžēl Clio ar mani negribēja sadarboties, tāpēc nolēmām meklēt citu auto.

Ar BMW vēl neesi braucis rallijā.
Jā, ar BMW esmu braucis tikai minirallijā, bet rallijā vēl neesmu. Esmu agrāk ar BMW braucis testus rallijā, bet sacensībās vēl neesmu piedalījies.


Foto: Rallycross.lv

Esi braucis ar priekšpiedziņu, pilnpiedziņu, un tagad būs kārta aizmugures piedziņai. Kā pašama liekas, cik viegli vai grūti ir braukt rallijā ar aizmugures piedziņas auto?
Braukšana, salīdzinot ar to, ar ko esmu braucis iepriekš, šoreiz būs pavisam savādāka. Lielākās bažas man raisa tas, kā būs ar BMW braukt lielos ātrumos. Tehniskās un lēnākās vietās domāju, ka viss būs kārtībā, jo pēdējos divus gadus ar BMW braucu minirallijā, bet šobrīd ir neziņa par to, kā man veiksies ātrajās sekcijās. Viegli noteikti nebūs.

Teici, ka aizvadījāt testus, bet, cik sapratu, tad testos apstākļi nebija tie labākie.
Jā, aizvadījām testus, taču apstākļi tiešām nebija tie labākie, jo ceļš bija mīksts un bija baigā putra. Radzes pat īsti neķērās iekšā ledū, tāpēc īsti neizbaudīju to saķeri, kuru gribēju izbaudīt. Ņemot vērā, ka tagad sola mīnusus, tad sanāks, ka tikai pirmajā ātrumposmā tā pa īstam varēsim izbaudīt to, ko dod zāģi. Galvenais, lai ceļa segums būtu labs, tad domāju, ka viss būs kārtībā. Automašīna klausīja, un, ja Kārlis saka, ka viss būs kārtībā, tad cerams, ka tā arī būs.


Foto: No ekipāžas personīgā arhīva

Zinot, ka ilgi neesi braucis, tad šajā rallijā mērķis būs tika piedalīties vai arī mēģināsiet cīnīties par tiem augstākajiem rezultātiem?
Par rezultātiem grūti spriest. Nobrauksim pirmo ātrumposmu un tad sapratīsim. Lielajā rallijā braukts nav divus gadus, un nav jau arī tā, ka pirms tam daudz braucu, līdz ar to noteikti paies laiks, kamēr apradīsim ar jauno auto un ātrumu, lai varētu cīnīties par augstākajiem rezultātiem, taču noteikti mēģināsim cīnīties. Ja labi sapratīšos ar mašīnu, tad domāju, ka dosim virsū un nekāda vizināšanās nebūs. Ja brauc, tad brauc līdz galam.


Foto: Rallycross.lv

Šis šobrīd plānojas tāds vienreizējs rallijs, vai arī plānā ir startēt citos rallijos?
Šobrīd šis mums pagaidām plānojas tāds vienreizējs rallijs, un par tālākiem plāniem skaidrības pagaidām nav. Protams, ļoti gribētos nobraukt ''Tet Rally Latvija'' WRC posmu, taču pagaidām ar šo projektu izskatās pagrūti, jo atrast atbalstītājus nav viegli. Bet, ja kāds vēlas atbalstīt, esmu atvērts jebkurai sadarbībai.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png