profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rally Alūksne: Paldies sportistiem un skatītājiem par skaistajiem svētkiem

Mārtiņš Jankovskis 02.02.2024 - 00:16 Rally Alūksne: Paldies sportistiem un skatītājiem par skaistajiem svētkiem
Foto: Dace Janova

Rallijs ''Alūksne'' ir veiksmīgi noslēdzies, un jau nākamnedēļ tiks dots starts rallijam ''Sarma''. Lai noskaidrotu, kāds tad bija šī gada Alūksnes rallijs un vai tajā izdevās viss, kas bija iecerēts, par to šajā sarunā ar vienu no rallija organizatoriem Juri Osi.

Juri, kāda Jums organizatoriem ir pirmā pēcgarša pēc rallija Alūksne?
Ļoti laba. Kopumā jāsaka, ka rallijs izdevās labs. To, ko gribējām, tas viss sanāca. Tas, kas nesanāca, to laikam tik ļoti negribējām (smejas). Jā, ar laiku mums visiem ļoti paveicās – gan sportistiem, gan skatītājiem. Pāris dienas, kad pēc rallija braucām cauri ātrumposmiem, tad, protams, tas skats atkušņa dēļ vairs nebija tik skaists. Ja rallijs notiktu nedēļu vēlāk, domāju, ka viņš tāpat notiktu, bet tie apstākļi noteikti nebūtu tik labi, kādi tie bija rallija laikā. Šoreiz māte daba bija mūsu pusē.


Foto: Raimonds Volonts

Kā jums liekas, vai skatītāju bija vairāk vai mazāk, salīdzinot ar citiem gadiem?
Par skatītājiem grūti teikt, vai bija vairāk vai mazāk. Bet, cik dzirdējām no sportistiem un no citiem skatītājiem, tad par kādu cilvēku šogad bija vairāk, kas priecē. Šoreiz izdalīto brīvbiļešu un pārdoto biļešu kopskaits pārsniedza iepriekšējo gadu rezultātus.

Apbalvošanas ceremonijas laikā dzirdēju, ka šis bija viens no tiem rallijiem, kad sacensību laikā trasē ne reizi nedevās mediķu un glābēju brigāde.
Lai arī rallijis bija ātrs, tiešām ļoti liels prieks, ka iztikām bez nekādiem starpgadījumiem un mediķu/glābēju brigādes ne reizi nedevās ātrumposmā. Jā, bija daži vāki, bet ļoti mīksti un tur nevajadzēja nekādu palīdzību no malas. Līdz ko sākās ātrumposmi, tā rallija centrā sēdējām un turējām īkšķīšus, lai nebūtu nekādu starpgadījumu. Negribējās sabojāt svētkus faniem un sportistiem.


Foto: Maximum attack Photo

Cik aprunājos ar skatītājiem, viņiem rallijs patika. Kā ar sportistiem?
Sportistiem arī patika. Pēc rallija saņēmām daudz zvanus, un visiem viss patika. Prieks par to. Virziens mums uzņemts pareizs (smaida).

Rallija laikā dzirdēju frāzi - vai to karogu trases malā nav par daudz un vai tie netraucē sportistiem. Kādas ir tavas domas šajā sakarā?
Nē, nē. Viss bija kārtībā. Tie karogi rallijam piedeva tādu patīkamu odziņu. Par daudz viņu nevar būt. Neviens sportists līdz šim par karogiem nav sūdzējies. Pats pirms ātrumposma startiem braucu ar Safety automašīnu un tas skats bija lielisks.

Ņemot vērā, ka šis bija arī Igaunijas čempionāta 1.posms, vai paspējāt jau kaut ko pārrunāt ar igauņu kolēģiem?
Jau pirmajā vakarā pārrunājām ar igauņiem rallija norisi, un arī viņi bija ļoti apmierināti.


Foto: Dace Janova

Vai rallija laikā jums ir kaut kāds darba saraksts, kurā jūs kaut ko atzīmējat, kas bija labs, kas jāuzlabo?
Jā, mums jau gadiem ir izveidots saraksts, kuru visu laiku pilnveidojam, atzīmējam, kas bija labi, kas jāuzlabo. Velkam plusus un mīnusus, lai ar katru reizi tas rallijs būtu labāks. Tagad arī, kad dosimies uz Lietuvas ralliju (saruna notika pirms rallija Aukštaitija), tad visi trīs kopā mašīnā uztaisīsim vēl vienu mazo sapulcīti, lai vēlreiz pārrunātu visu.


Rally Alūksne organizatori pa ceļam uz Lietuvas ralliju apsveic Martinu Samsonasu. Foto: Rally Alūksne

Paldies Jums par svētkiem, un tiekamies nākamgad.
Paldies arī tev. Vēlreiz gribētu pateikt lielu paldies skatītājiem, jo, braucot cauri ātrumposmiem pēc rallija, atsevišķās vietās, kur pulcējās daudz skatītāju, nebija ko pacelt, jo viss bija savākts. Tas liecina par to, ka latviešu skatītāji ir izglītoti un neatstāj aiz sevis atkritumus. Paldies visiem faniem, paldies par karogiem un atbalstu trases malā. Tiekamies nākamgad!
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png