profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Rally Sarma' direktors: Cerēsim uz to labāko, bet šobrīd trasi pārsvarā klāj ledus

Mārtiņš Jankovskis 30.01.2024 - 18:23 'Rally Sarma' direktors: Cerēsim uz to labāko, bet šobrīd trasi pārsvarā klāj ledus
'Rally Sarma' SS2. Foto: Jānis Sniedzāns

10.februārī startēs rallijs ''Sarma'', kas pirmo reizi iekļauts Baltijas jūras valstu rallija čempionāta kalendārā, un tieši rallijs "Sarma 2024" atklās to Gulbenes novada ceļos. Vienlaikus ar Baltijas jūras valstu čempionātu rallijā "Sarma" par čempionāta punktiem turpinās cīņu Latvijas rallija čempionāta un Latvijas vēsturisko rallija automašīnu kausa, kā arī Latvijas rallijsprinta kausa dalībnieki, kuriem šis būs jau sezonas otrais posms.

Šobrīd vairums Latvijā valda gana silti un ziemai neraksturīgi laikapstākļi. Piemēram, 29.janvāra pēcpusdienā gaisa temperatūra Kolkā sasniedza precīzi 7 grādus. Līdz ar to šis ir kļuvis par siltāko 29. janvāri, kopš Kolkā veic laikapstākļu novērojumus.

Protams, daudziem sportistiem interesē, kādi laikapstākļi novērojami Gulbenes pusē. Lai noskaidrotu jaunāko informāciju par gaidāmo ralliju, portāls Go4speed uz sarunu aicināja rallija ''Sarma'' direktoru Jāni Sniedzānu.


Foto: Raimonds Volonts

Jautāts, kādi laikapstākļi šobrīd novērojami Gulbenes pusē, Jānis Sniedzāns portālam Go4speed atklāja: "Varbūt laikapstākļi šobrīd nav tādi, kādi tie bija pirms nedēļas vai vairāk, bet šobrīd viss izskatās normas robežās un mums ceļi nav atkusuši. Taču, protams, jāskatās, kā būs uz priekšu, kad te sola siltākas dienas. Bet vismaz šobrīd (saruna notika pirmdien) trases segumu pārsvarā klāj ledus. Šobrīd trases segums ir atbilstošs, lai notiktu rallijs, taču jācer, ka nepaliks siltāk (otrdien, 30.janvārī, laika prognozes no 6.februāra sola stabilu salu). Gala lēmumu par rallija norisi, visticamāk, pieņemsim nākamo pirmdien, bet šobrīd nav tādas domas, ka rallijs varētu tikt atcelts vai pārcelts. Jā, varbūt skatītājiem nebūs tik daudz sniega, kā Alūksnes rallija laikā, toties sportistiem apstākļi varētu būt labi.''


Foto: Raimonds Volonts

Uz jautājumu, vai rallijs varētu tikt atcelts, ja tam piesakās maz ekipāžu, Sniedzāns atklāja, ka rallijs vienīgi var tikt atcelts tad, ja pievils laikapstākļi.

''Nē, nav mums tāds noteikts konkrēts dalībnieku skaits, pie kura rallijs notiks vai nenotiks. Cik pieteiksies, tik arī brauks. Vienīgi, ja laikapstākļi galīgi pievils, tad gan var nākties atcelt ralliju, bet pagaidām vērojam laika prognozes un ceram, ka viss būs kārtībā.''

Jānis piebilda, ka, izņemot otro ātrumposmu, pirmais un trešais dops ir diezgan pārtaisīts, salīdzinot ar citiem gadiem, un tādā izpildījumā tie vēl Sarmas rallijā nebūs braukti. Kopumā būšot ātri, plati, šauri un tehniski ceļi, tāpēc sportistiem būs ko darīt. Kopā sportistiem būs jāveic seši ātrumposmi (90,50 km). 


Foto: Motors & Sports

Otrdienas vakarā dalību rallijam apstiprinājušas 36 ekipāžas. Pieteikties rallijam var līdz 5.februāra plkst. 18:00. Sniedzāns piebilda, ja rallijam pieteiksies tikpat ekipāžu, cik pērn, tas būšot labi. ''Jā, sportisti turpina pieteikties, bet domāju, ka dažas ekipāžas ietur pauzi un arī vēro laika prognozes. Pirmdien saņēmu kādus 15 zvanus ar jautājumu, kā mūsu galā izskatās un vai nav atkusis. Šobrīd varu vēlreiz apliecināt, ka trasi klāj lēdus, bet tās prognozes mēdz mainīties piecreiz dienā, tāpēc atliek vien mums cerēt uz to labāko un cerēsim, ka sals pieņemsies spēkā. Šajās brīvdienās notiks rallijs Igaunijā, tāpēc varbūt vēl kāda igauņu ekipāža izdomās pieteikties Sarmas rallijam, taču, protams, kamēr vēl nav beidzies Otepē rallijs, tikmēr sportisti ietur pauzi. Arī lietuvieši zvana, interesējas. Redzēsim. Ja būs tikpat pieteikumu, cik pagājušajā gadā (ap 50), tad būs labi,'' nobeidz Sniedzāns.

Organizatori ziņo, ka ir uzsākta ''Rally Sarma 2024'' biļešu iepriekšpārdošanu. Arī rallija dienā biļetes būs iespējams iegādāties tiešsaistes biļešu tirdzniecības platformā eKase.lv, bet tām vairs nebūs pieejama iepriekšpārdošanas cena.

Līdzīgi kā iepriekšējos gados, rallijam ''Sarma 2024'' ir iespējams iegādāties tikai personalizētas biļetes, kas būs derīgas, uzrādot personu apliecinošu dokumentu. Biļetes pie ātrumposmiem nebūs iespējams iegādāties.

Šobrīd organizatori strādā pie tā, lai sacensību dienā biļetes būtu iespējams iegādāties arī rallija centrā. Informācija par šo iespēju sekos.


Foto: Motors & Sports

Biļetes var iegādāties ŠEIT.

Biļešu cenas:
Iepriekšpārdošanā: 12,00€ (iekļaujot eKase komisijas maksu un PVN)
Rallija dienā: 15,00€ (iekļaujot eKase komisijas maksu un PVN)
Bērniem līdz 12 gadu vecumam un cilvēkiem ar 1. grupas invaliditāti ieeja bez maksas.

Programma:
9. februāris
18:00 Rallija atklāšana (ieeja bez biļetēm)

10. februāris
09:00 Rallija starts
09:11 SS1 - 15,06 km
09:57 SS2 - 15,18 km
11:02 SS3 - 15,01 km
12:40 SS4 - 15,06 km
13:26 SS5 - 15,18 km
14:31 SS6 - 15,01 km
18:00 Apbalvošana
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png