profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Rally Alūksne' organizatori: Sen neatceramies tādus apstākļus, kādi ir šobrīd

Mārtiņš Jankovskis 08.01.2024 - 00:37 'Rally Alūksne' organizatori: Sen neatceramies tādus apstākļus, kādi ir šobrīd
Foto: Rally Alūksne

Līdz Latvijas rallija čempionāta (LRČ) un Igaunijas rallija čempionāta atklāšanas posmam ''Rally Alūksne'', kas notiks no 19.-20.janvārim, atlikušas mazāk par divām nedēļām. Šobrīd aktīvi norisinās dalībnieku pieteikšanās gaidāmajam rallijam, kur pirmdienas rītā pieteikumu saraksts sasniedzis 63 pieteikumus. Pieteikšanās ilgs līdz 12.janvāra plkst. 18:00!

Kamēr Rīgā un citviet Latvijā nesen bija pamatīgs atkusnis, Alūksnes pusē viss sniegs neizkusa. Lai noskaidrotu, kāda situācija šobrīd ir ar ''Rally Alūksne'' ceļiem, portāls Go4speed sazinājās ar Alūksnes rallija organizatoriem.


Foto: Rally Alūksne

''Liels prieks, ka arī pie mums iegriezās atkusnis, kas bija ļoti nepieciešams. Jā, vietām izskatījās, ka varbūt jau arī pie mums iestājies liels pavasaris, taču, neskatoties uz to, liela daļa sniega palika. Līdz ar to viss, kas izkusa, tagad pie šiem mīnusiem ir kārtīgi sasalis, veidojot pamatīgu ledus kārtu. Teiktu tā, ka ledus klāj lielāko trases daļu. Jā, virsū ir neliels sniedziņš, taču to rallija laikā sporta mašīnas noteikti ātri notīrīs un apakšā paliks ledus. Neskatoties uz atkusni, ceļa stāvoklis ir ļoti labs un sasalušas špūres nav. Personīgi es sen neatceros tādus apstākļus, kādi ir šobrīd. Ļoti ceru, un vismaz tā šobrīd izskatās, ka sacensības aizvadīsim tieši šādos ziemas rallijam atbilstošos apstākļos. Tagad nācis klāt vēl jauns sniegs, tāpēc šobrīd viss ir ļoti smuki,'' portālam Go4speed stāsta viens no ''Rally Alūksne'' organizatoriem Renārs Salaks.


Foto: Rally Alūksne

Renārs atklāja, ka sportistiem būtu jāuzmanās no kupenām, kas, salīdzinot ar pagājušo gadu, nav mīkstas. ''Varbūt uz aci liekas, ka, salīdzinot ar pagājušo gadu, sniegs šobrīd ir nedaudz mazāk, bet šoreiz starpība ir tā, ka tie sniega vaļņi, kas būs ceļa malā, tie nav tie paši mīkstie pagājušā gada valnīši. Ja pagājušajā gadā sanāca nokļūdīties un iebraukt pļavā, tad izstumjot, varēji braukt tālāk, bet šogad tā, visticamāk, nebūs. Tie sniega vaļņi ir kārtīgi sasaluši, tāpēc braucējiem domāšana būs jāmaina. Tā kā, ja kādam mājās ir lieks bampers, tad droši jāņem līdzi (smejas), jo, ja sanāks spēcīgi atspiesties pret valni, nekas labs tur varētu nebūt.''


Foto: Edgars Leonovs

Pieteikties rallijam var līdz 12.janvāra plkst. 18:00. Lai arī šobrīd dalību apstiprinājušas 63 ekipāžas, Renārs ir pārliecināts, ka rallijā uz starta varētu iziet ap 90 ekipāžām. ''Jā, šobrīd dalību apstiprinājušas 63 ekipāžas. Pēc savas pieredzes zinām, ka, lai arī cik tas nepatīkami būtu no mūsu organizatoru puses, tad liela daļa braucēji savu dalības pieteikšanu rallijam atstāj un beidzamajām dienām, citreiz pat stundām. Prognozējot aktivitāti, kāda parasti ir pieteikšanās beigās, paredzu, ka rallijam varētu pieteikties ap 90 ekipāžām. Tāpēc aicinātu visus sportistus pieteikties laicīgi, jo šis ir tas gads, kad šobrīd prognozēm ticam ne tikai mēs, bet arī liela daļa gan Latvijā, gan citviet Baltijā.''


Foto: Rally Alūksne

Kamēr vairums svētdien atpūtās vai baudīja ziemas priekus, ''Rally Alūksne'' organizatori turpināja aktīvi strādāt pie rallija organizēšanas. Sazvanīts svētdienas vakarā, vēl viens rallija organizators Juris Osis piebilda, ka lielākie darbi ir sadarīti, un šobrīd atliek ''astītes''.


Foto: Rally Alūksne

''Jā, tikko atbraucām no trases, kur vietām vācām nolūzušos kokus, kas bija aplauzti no lielā sniega. Dažās vietās jau sākām gatavot skatītāju vietas, tā kā darbi mums turpinās. Protams, ir vēl arī nelieli papīru darbi, bet kopumā šobrīd tas lielākais darbs ir ap un par ātrumposmiem, skatītāju vietām, estakādi u.t.t. Darbojamies un ejam uz priekšu,'' stāsta Juris Osis.


Foto: Rally Alūksne

Arī Juris piebilda, ka trases segums šobrīd ir ideālā stāvoklī. ''Kopumā jā, situācija ar trases segumu ir ļoti laba, jo trases lielāko daļu klāj ledus. Vienīgi sportistiem jāņem vērā fakts, ka ļoti atspiesties pret kupenām šoreiz nevarēs, jo varēs diezgan pamatīgi apskādēt savu automašīnu. Tā kā izmantošu izdevību un aicināšu sportistus pieteikties rallijam un izbaudīt skaistu ziemas ralliju. Kad svētdien satikāmies ar Renāru un Gati Cimdiņu (visi trīs rīko ralliju ''Alūksne''), tad, no vienas puses liekas, ka viss ir kārtībā un laikapstākļi lieliski, bet, zinot citu gadu rūgto pieredzi, vēl skaļi nebļaustāmies un darām savu darbu. Mums atliek paveikt savu darbu uz visiem 100%, un tad jau redzēsim, kādi apstākļi būs vēlāk, bet vismaz šobrīd nekas neliecina, ka varētu notikt kaut kas ārkārtējs un rallija norise būtu apdraudēta.''


Foto: Rally Alūksne

Atgādināsim, ka LRČ ieskaitē sportistiem divās dienas būs jāveic desmit ātrumposmi - divi tumsas ātrumposmi piektdien un astoņi dopi sestdien. Kā vienmēr, sacensību formāts ir ļoti draudzīgs skatītājiem, kuri divu dienu laikā varēs redzēt sešus ātrumposmus.

Biļetes uz ralliju var iegādāties ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png