profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lapi: Šogad nebiju pelnījis būt pirmais pilots

Go4speed 10.12.2023 - 00:39 Lapi: Šogad nebiju pelnījis būt pirmais pilots
Foto: Maarlen Maask

Šobrīd uz papīra ''Hyundai Motorsport'' varētu būt viens no spēcīgākajiem dalībnieku sastāviem. Tjerī Noivils, Ots Tanaks, Esapeka Lapi, Andreas Mikelsens un Dani Sordo – visi šie piloti savu karjeru laikā ir izcīnījuši vismaz vienu uzvaru WRC.

''Hyundai Motorsport'' šobrīd ir skaidra hierarhija – Noivils un Tanaks, kuri aizvadīs visus 13 posmus, ir komandas galvenie spēki, bet pārējie trīs braucēji būs palīgspēki, kuriem būs jāatbalsta abi komandas līderi.

''Mana pozīcija komandā ir tāda, ka esmu tur, lai atbalstītu Tjerī Noivilu un Otu Tanaku. Ja būs situācija, kad man būs jāļauj šiem puišiem braukt garām, tad nav šaubu un, protams, es to darīšu. Un, ja man tas ir jādara, tad tas nozīmē, ka esmu aizvadījis lielisku nedēļas nogali,'' nesen teica Andreas Mikelsens.


Foto: Martín Graña

Arī Lapi ir pieņēmis šo pozīciju. ''Tas ir darbs, un, kā mēs visi zinām, ir jāieklausās, ko saka boss,'' saka Esapeka Lapi, kurš piebilda, ka pēc šīs sezonas viņš neesot pelnījis būt komandas pirmais pilots. ''Es šogad nebiju pelnījis būt pirmais braucējs, jo pieļāvu tik daudz kļūdu.''

Somu sportists uzskata, ka daļēja programma uzlabos viņa rezultātus. ''Domāju, ka mazāk ralliju man palīdzēs. Vienmēr profesionālā ziņā uz tevi tiek izdarīts liels spiediens, arī privātajā dzīvē. Bērniem manis ļoti pietrūkst, un tā ir problēma. Es gribu būt kopā ar viņiem. Un tas man rada lielu stresu. Es nesaku, ka tas ir slikto rezultātu iemesls, bet noteikti tam ir ietekme."

Lapi jūt, ka viņa sniegums uzlabojas, taču, vai viņš spēs izcīnīt vēl vienu uzvaru WRC, soms nav drošs. "Domāju, ka vienmēr tu kļūsti labāks, ja brauc daudz. Tu vairāk saproti automašīnu, tās regulējumus. Es teiktu - jā, es šogad esmu uzlabojis savu braukšanu. Bet, vai es tiešām esmu gatavs uzvarēt nākamgad? Jā, varbūt. Bet mums ir jāredz arī pati situācija. Šogad esmu centies atbalstīt vienu braucēju, bet nākamgad tie būs divi braucēji."
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png