profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Korge: Sīvā konkurence ar Emīlu Blūmu mūs abus pacēla nākamajā līmenī

Go4speed 31.10.2023 - 22:33 Korge: Sīvā konkurence ar Emīlu Blūmu mūs abus pacēla nākamajā līmenī
Timu Korge. Foto: rallifotod.eu

Par īstu saldo ēdienu šogad Latvijas un Igaunijas rallija čempionātos parūpējās Emīla Blūma/Didža Eglīša un Timu Korges/Arro Vahtras ekipāžas. Lai arī nedaudz ātrāka trasē šogad bija Blūma ekipāža, sezonas griezumā labāks bija Korge, kurš kļuva par Latvijas rallija čempionu LRČ5 klasē, kā arī par Igaunijas rallija čempionu absolūtajā ieskaitē.

''Rallijā vienmēr pietrūkst naudas, bet dažkārt daži labi vārdi palīdz vairāk nekā daži eiro,'' sarunā ar Rally Alūksne stāsta Timu Korge, ar kuru piedāvājam nedaudz plašāku sarunu.

Foto: Edgars Leonovs

Šogad izcīnīti vairāki tituli – ko tev tie nozīmē un cik daudz laika un ieguldījumu tas no Tevis prasīja šajā sezonā?
Jā, protams, tituli ir sporta mērķis, bet, godīgi sakot, man par to nav īpašas laimes. Šogad mums ar Emīlu Blūmu bija patiešām lieliska konkurence, un es uzskatu, ka tā mūs abus pacēla uz nākamo līmeni. Tikai skumji, ka mēs abi redzam, kā braucam, bet diemžēl mūsu mazajās valstīs tam nav nozīmes. Mēs varētu uzvarēt rallijos vispārējās kategorijās, bet diemžēl jāsaskaras ar šiem papildus 200 kg (domāta N grupas automašīna pret R5) un trūkstošajiem 100-200 tūkstošiem eiro. Šī sezona ir bijusi ļoti smaga. Pāris reizes teicu, ka "nevaram turpināt Latvijas čempionātu", bet kaut kā rīts vienmēr bijis gudrāks par vakaru, un mums tas izdevās. Investīcijas, protams, tikai pateicoties šiem dažiem atbalstītājiem, kas mums ir.

Kādi ir tavi trīs neaizmirstamākie mirkļi šajā sezonā?
Ļoti patika Rallijs Cēsis - jauka atmosfēra, ceļi, un mēs tur ieguvām jaunu elpu. Esmu mazliet pārsteigts, ka mums bija tik labs temps pret vietējiem puišiem. Patika Paides rallijs, kur arī uzņēmām ļoti labu tempu. Un, protams, Sāremā rallijs mums bija labs pasākums. Būtībā gada sākums bija vājš no braukšanas puses, bet sezonas beigās braukšana bija labāka. Jebkurā gadījumā – grūti.

Kuras sacensības 2023. gadā jums bija vissvarīgākās? Kāpēc?
Paides rallijs bija svarīgs dēļ punktiem, jo tur mums radās iespējas cīnīties par tituliem. Bet noteikti vissvarīgākais bija mājas rallijs Sāremā. Ilgs un patiešām grūts rallijs. Braucām ļoti ātrā tempā, lai izcīnītu savus titulus. Jā, Blūms izstājās, bet nevaru teikt, ka mums tādēļ kļuva vieglāk - joprojām vajadzēja finišēt un iegūt labu pozīciju, un apstākļi to nepadarīja vieglāku.


Foto: Edgars Leonovs

Kura no Latvijas un Igaunijas rallija sacensībām Tev patika vislabāk un kāpēc?
Latvijā - Cēsīs. Interesanti ceļi un jauka atmosfēra. Igaunijā – Sāremā rallijs. Tas bija īpašs posms. Bet arī Veru rallijs ir patīkams.

Pastāsti par savu komandu un mehāniķiem – cik liela jums ir savstarpējā uzticēšanās?
Pamatā mēs komandā esam trīs puiši - es, stūrmanis Arro un mehāniķis Karls. Protams, bez uzticības nebūtu nekā - arī bez draudzības.

Kuri ir Jūsu lielākie atbalstītāji?
Protams, ģimene un draugi, kas atbalsta. Tā ir vissvarīgākā lieta. Rallijā vienmēr pietrūkst naudas, bet dažkārt daži labi vārdi palīdz vairāk nekā daži eiro. Riepu atbalsts, kas man ir bijis pēdējos trīs gados, ir bijis milzīgs. Uzskatu, ka bez šāda atbalsta nevarētu braukt tā, kā šosezon.

Foto: rallifotod.eu

Kāda ir Tava ikdiena – kā gatavojies sacensībām?
Ikdienā strādāju būvfirmā un teiksim tā - pēc darba un ar diviem bērniem tad arī gatavojos sacensībām (smejas). Sezonas pirmajā pusē, kad nonācu sacensību pilsētās, tad jautāju stūrmanim - "kur mēs esam un ko mums tagad vajag" (smejas).

Kā Jūs "uzlādējat savas baterijas"? Kā atpūsties pēc sacensībām?
Ballīte!

Kāds ir jūsu mērķis 2024. gadam?
Atrast par 200 kg vieglāku automašīnu (smaida).

Kam vēl vēlies pateikt paldies?
Paldies mūsu mazajai komandai – Arro un Karlam – viņi to paveica. Protams, paldies sponsoriem, kuri ir atraduši spēku, lai palīdzētu mums, kaut ar nelielām finansēm, bet bez viņiem tas nebūtu iespējams.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png