profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Virves: Braukšana kopā ar Tanaku bija biedējoša, brīžiem palika slikta dūša

Go4speed 11.10.2023 - 23:19 Virves: Braukšana kopā ar Tanaku bija biedējoša, brīžiem palika slikta dūša
Foto: Alari Kivisaar

Sāremā rallijā uzvaru sīvā cīņā izcīnīja Ots Tanaks (Ford Fiesta Rally2), kura stūrmanis bija cits rallija pilots Roberts Virves (tā viņam bija pirmā reize stūrmaņa krēslā). Pēc astoņiem ātrumposmiem Tanaks par 18,2 sekundēm apsteidza Kenu Tornu (Škoda Fabia RS Rally2). Noslēdzošajos četros ātrumposmos Torns bija ātrāks par Tanaku, finišā igauņu rallija zvaigznei pietuvojoties tikai līdz 9,2 sekundēm.

Kā Tanaks atklāja delfi.ee, tad "Tās bija godīgas sacīkstes. Piektdien Kens nostartēja labi, bet es nostartēju pietiekami slikti. Acīmredzot ar šo mašīnu nebraucu tādā tempā, kādā man vajadzētu to darīt. Taču sestdien no rīta uz pirmajiem pāris ātrumposmiem nedaudz savācu sevi, un arī stūrmanis Virves pastrādāja labi. Pēcpusdienā vajadzēja noturēt pārsvaru un atvest mājās uzvaru, taču Kens uzrādīja pietiekami labu ātrumu, kas mums neļāva atslābt,” pēc rallija sacīja Ots Tanaks.


Foto: Dace Janova

Kā pastāstīja Virves, kurš izmēģināja spēkus stūrmaņa pozīcijā, braukšana blakus Tanakam bija sava veida ''biedējoša pieredze''. "Tas bija pat ļoti biedējoši. Gaidīju, ka būs vieglāk, taču tas bija diezgan liels izaicinājums, taču arī ļoti forši!"

Virves atklāja, ka pēc Tanaka agresīvās braukšanas viņam brīžiem palika slikta dūša: "Pēc Undas otrā mēģinājuma man nedaudz palika slikti, bet nekas pārāk traki. Tas bija pirmais ātrumposms, kurā centos koncentrēties tikai uz savu darbu un neskatīties uz to, ko dara Ots. Uzreiz bija sajūta, ka neapzinos to, kas notiek ārpus automašīnas," smaidot teica Roberts Virves.

Rallija rezultāti:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png