profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Tanaks par Sāremā ralliju: Redzēsim, kā diviem pilotiem veiksies vienā mašīnā

Go4speed 02.10.2023 - 22:03 Tanaks par Sāremā ralliju: Redzēsim, kā diviem pilotiem veiksies vienā mašīnā
Ots Tanaks

Uzvarot septiņos no 16 ātrumposmiem un kontrolējot brīžiem stratēģiski sarežģīto FIA pasaules rallija čempionāta 11. posmu, kā arī trāpot ar pareizo riepu izvēli, Čīles WRC uzvaru svinēja M-Sport Ford braucējs Ots Tanaks. Šī igauņu sportistam bija otrā uzvara šajā sezonā.

"Šis rallijs bija cita veida izaicinājums. Tas atšķīrās no tā, ko mēs parasti darām. Šeit svarīga bija riepu pārvaldība un to, kā veikt rallija sekcijas. Šeit nebija galvenais tikai braukšana. Noteikti ir patīkami, ka pēc ilgāka laika rallijam ir pozitīvs iznākums. Šīs pozitīvās vibrācijas vienmēr palīdz, tāpēc esmu pārliecināts, ka komandai šī ir bijusi lieliska nedēļa. Ceļi šeit bija lieliski, un šis noteikti bija patiešām jauks rallijs," saka Ots Tanaks.

Foto: M-Sport

Jautājot par gaidāmo Sāremā ralliju, Tanaks piebilda, ka viņam būs prieks atgriezties savā mājas rallijā. ''Jā, diemžēl piekritu startēt Sāremā rallijā, un tagad man nekas cits neatliek, kā doties uz turieni. Šobrīd tas neizskatās tas pareizākais lēmums (smaida) Bet, ja runājam nopietni, tad izbaudīšu atgriezties šajā mājas rallijā, kurā neesmu braucis gadus piecus sešus. Būs jautri, bet redzēsim, kā mums ies – divi rallija piloti vienā mašīnā, tas var ier abos virzienos.''

Tāpat Tanaks ar humoru piebilda, ka viņa stūrmanis, rallija braucējs Roberts Virves, esot ļoti labs stūrmanis. ''Nezinu, vai man to jāsaka, bet nesen Virves man sēdēja blakus testos, un man ir sajūta, ka viņš ir labāks stūrmanis nekā pilots. Viņš paveica labus darbu,'' smejoties nobeidz Ots, kurš WRC kopvērtējumā šobrīd ieņem ceturto vietu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png