profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Japāņu autosportists rallijā startē ar 'Toyota Hiace' minivenu (VIDEO)

Go4speed 24.09.2023 - 20:42 Japāņu autosportists rallijā startē ar 'Toyota Hiace' minivenu (VIDEO)
Foto: Cast Racing

Japānis Takahiro Kitami jau trešo sezonu Japānas rallija čempionātā startē ar neierastu automašīnu - ''Toyota Hiace'' minivenu. Šo trīs sezonu laikā sportists ir izcīnījis divas uzvaras savā klasē.

"Hiace [veiktspējas] detaļu nav, tāpēc es visu izveidoju kā vienreizēju izstrādājumu," portālam DirtFish skaidro Takahiro Kitami. "Tas izmaksāja aptuveni 10 miljonus jenu (apmēram 65 000 eiro), neskaitot transportlīdzekļa izmaksas."


Foto: Cast Racing

Zināms, ka papildus sportists iztērēja 17 700 ASV dolāru par standarta ''Hiace ar DX GL'' specifikāciju. Tādējādi izmaksu ziņā šis auto ir pielīdzināms FIA Rally4 automašīnai. Kitami uzņēmums Sanko Works vēlas, lai Hiace lidotu pa trasi, tāpēc automašīnas attīstībā līdzekļi netiek taupīti.

Kitami piebilda, ka viņu neinteresē datorizēta projektēšana. "Es vispār neizmantoju CAD. Es visu zīmēju ar roku."


Foto: Cast Racing

Rallija braucējs atklāj, ka mašīnas aizmugurē joprojām ir atsperes, taču tās ir apvienotas ar amortizatoriem. Arī daudzi citi automobiļa aspekti ir gandrīz nemainīgi. Auto ir divu litru četru cilindru dzinējs. "Tas ir diezgan līdzīgi kā braukt ar manu Subaru Impreza, taču Hiace dzinēja veiktspēja ir nedaudz zemāka."

Kitami piebilda, ka daudz darba tiek ieguldīts pārnesumkārbā un balstiekārtā. "Es izmēģināju varbūt vairāk nekā 100 specifikāciju," Kitami stāsta par pārnesumkārbu un laika gaitā veiktajiem mēģinājumiem precīzi noregulēt pārnesumus. ''Amortizatori, kas sākotnēji bija iegādāti no rūpnīcas, tagad ir pilnībā pārstrādāti pēc ilgām ķibelēm ar to konstrukciju. Un tam ir pašu izstrādāts diferenciālis.''


Foto: Cast Racing

Pēc trim gadiem Hiace ir sasniedzis sava veida briedumu, taču padarīt to vēl ātrāku vairs nevar. "Saskaņā ar noteikumiem pašreizējais Hiace ir sasniedzis savus griestus. Ātrāku to nevar izgatavot. Ja es vēlos to darīt, man jāmaina dzinējs, bet tas nav atļauts."

Uz jautājumu, ja Kitami būtu brīva vara, ko viņš vēlētos uzlabot automašīnai, japānis piebilda, ka ''Es nomainītu to uz četru riteņu piedziņu un jaudīgāku dzinēju. Nevar uzvarēt tikai ar mašīnas veiktspēju, bet domāju, ka pēc uzlabojumiem šis auto varētu būt diezgan tuvu Rally2 mašīnai. Gribu izaicinājumu,'' nobeidz Kitami, kurš piebilda, ka mašīnas amortizatori tiek mainīti ik pēc diviem rallijiem, bet pārējās detaļas kalpo visu sezonu.


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png