profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvala ar jauno 'Toyota GR Yaris Rally2' izcīna uzvaru Japānas rallijā

Go4speed 11.09.2023 - 22:19 Latvala ar jauno 'Toyota GR Yaris Rally2' izcīna uzvaru Japānas rallijā
Jari Mati Latvala

''Toyota'' rallija komandas vadītājs Jari-Mati Latvala pagājušajā nedēļas nogalē Japānas Hokaido rallijā ar jauno ''Toyota GR Yaris Rally2 Concept'' automašīnu izcīnīja pārliecinošu uzvaru. Jāatzīmē, ka divos iepriekšējos šajos rallijos Latvala piedzīvoja avārijas. Otro vietu, startējot ar tādu pašu ''Toyota GR Yaris Rally2 Concept'' automašīnu, izcīnīja Takamoto Katsutas tēvs Norihiko. Trešā vieta bijušajam F1 pilotam Heiki Kovalainenam (''Škoda Fabia R5''), kurš otro gadu pēc kārtas kļuvis par Japānas rallija čempionu. Ceturtā vieta bijušajam japāņu WRC braucējam, 56 gadus vecajam Toši Arajam (''Subaru WRX S4 JP4'').


''Toyota GR Yaris Rally2 Concept'' auto šajā rallijā startēja īpašajā kategorijā nehomoloģētām automašīnām. "Dažus ātrumposmus atcerējos no WRC laikiem," portālam Dirtfish stāsta Jari-Mati Latvala. "Tas bija ļoti jauks rallijs. Par ''GR Yaris Rally2'' man ir tikai ļoti pozitīvi komentāri. Dzinējs dod lielu griezes momentu, kas automašīnu padara ļoti vadāmu, un ar lielu balstiekārtas gājienu. Tas ļoti labi ļāva pārvarēt nelīdzenus ceļus."

Latvala brauca ar specifikāciju, ko izmantoja stūrmanis un galvenais ''Toyota'' testētājs Juho Haninens. "Mēs pirms rallija veicām testus, bet tas bija saistīts ar precīzu regulēšanu. Mēs izmantojām bāzes konfigurāciju, ko Juho izmantoja Sardīnijas testos.''


"Pirmajā dienā bija neliela nevienmērīga vadāmība, taču mēs nomainījām priekšējo diferenciāli, lai padarītu auto precīzāku manam braukšanas stilam, un pēc tam strādājām tikai ar amortizatoru klikšķiem. Mums bija daži asfalta, daži tehniski grants ceļi, un dažas ātrākas vietas, un es automašīnā jutos ļoti ērti. Tas ir tas, kas klientiem ir ļoti svarīgi šajā automobilī - viegli justies ērti, pārliecinoši un ātri. Es ar nepacietību gaidu, kad atkal varēšu braukt."
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png