profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ķenavs: Nenobijos un krāmēju iekšā, bet abi bijām šokā (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 16.08.2023 - 00:40 Ķenavs: Nenobijos un krāmēju iekšā, bet abi bijām šokā (VIDEO)
Foto: Raimonds Volonts

Rallijsprintā ''Cēsis'' uzvaru svinēja Miks Ķenavs/Gundars Berķis (''Mitsubishi Lancer Evo VI''), kuri par 32 sekundēm apsteidza Vigo Rubeni/Kristapu Eglīti (''Subaru Impreza GT''). Šī Mikam bija trešā uzvara šī gada rallijsprinta kausā, kas viņam šobrīd ar 90 punktiem ļauj atrasties vadībā RK8 klasē. Tikai trīs punktus viņam zaudē Rubenis. Tikmēr rallijā Cēsis Ķenava ekipāžai 10.vieta absolūtajā ieskaitē un 7.vieta LRC5 ieskaitē.

Pēc aizvadītajām sacensībām portāls Go4speed uz sarunu aicināja Miku, lai kopā atskatītos uz aizvadīto ralliju.

Apsveicu ar izcīnīto uzvaru rallijsprinta kausā. Kā vērtē aizvadīto ralliju? Vai viss izdevās, kā cerēts?
Paldies. Ar ralliju kopumā esmu ļoti apmierināts. Viss kārtībā. Jā, diemžēl pirms rallija nesanāca treniņa process, tāpēc rezultātos nesanāca būt tuvāk Kristeram Cimdiņam, taču izdevās aiz sevis noturēt pārējo ešelonu. Par to ir prieks. Likās, ka pēc Vecpils rallijsprinta varēsim turēt līdzi, bet šoreiz pietrūka. Šis šobrīd ir mans tāds kā mērķis būt tuvu Cimdiņam, kamēr Kristers jau lēnām tuvojas nākamajiem ātrajiem braucējiem. Un tā mēs arī lēnām audzējam savu tempu. Taču, jā, šoreiz nebiju gatavs braukt tik ātri un noķert viņu, jo Kristers bija ātrāks.


Foto: Dace Janova

Tehniski viss bija kārtībā?
Pēc pirmajiem ātrumposmiem dabūjām ar mehāniķiem nedaudz pastrādāt, lai otrajā dienā nebūtu jāuztraucas par tehniku. Tas arī izdevās un varējām braukt tādā ātrumā, kādā varējām.

Tad tu arī piekrīti, ka bez sagatavošanās posma un treniņiem iekāpt rallija mašīnā un braukt uzreiz ātri ir grūti.
Jā, protams. Bija problēmas arī ar stenogrammu, kuru rallija laikā daudz labojām. Tas nozīmēja, ka pirms rallija pietrūka nobraukto kilometru, lai būtu uzreiz gatavi braukt ātri. Tas arī pierādījās pirmās dienas dopos, kur gribējās uzreiz skriet, bet īsti tam nebiju gatavs, tāpēc arī radās kļūdas. Otro dienu sākām mierīgāk, bet tad redzējām, ka atstarpe paliek vēl lielāka, tāpēc atkal likām klāt. Taču otrais aplis jau man patika, jo braucām ātrāk. Līdz ar to sanāca tā, ka rallija sākumā braucām tik ātri, cik tobrīd varam, bet uz beigām jau labojām kļūdas un kāpinājām tempu, kas ļāva pabraukt ātrāk, taču vilciens jau bija aizgājis. Ja tā brauktu uzreiz no sākuma, domāju, ka rezultāts būtu cits.

Pastāsti par tiem pirmās dienas diviem momentiem. Tas kreisais līkums tā bija plānots vai šoreiz tā sanāca?
(veselīgi smiekli) Nē, nē, priekš skatītājiem tas nebija domāts, jo man vēl nav tāds līmenis (smejas). Šoreiz tā neplānoti sanāca, bet viss, par laimi, beidzās labi. Tajā kreisajā līkumā nenobijos un krāmēju iekšā (smejas). Abi bijām šokā, bet, noskatoties onboard video, viss bija skaidrs. Izdarījām secinājumus, lai nekas vairs tāds neatkārtotos. 


Video: No ekipāžas privātā arhīva

Vēl bija viens bīstamāks moments tramplīnā, kur gaisā izdomāju nedaudz pagriezt stūri. Vieta bija zināma, bet tāpat kaut ko ne tā izpildīju. Turpinājumā vairs citu tik bīstamu momentu nebija.

 
Video: No ekipāžas privātā arhīva

Kā patika ceļi?
Uiii, tie bija ļoti labi. Domāju, ka visi ir apmierināti. Ceļi noturējās un bija liela bauda pa tiem braukt. Katra bremzēšana nozīmēja, ka zaudējam sekundes, kas nozīmēja to, ka ceļi bija ātri. Kas bremzēja mazāk, tas arī spēja atrauties. Bet pieredzi šajos ceļos varēja gūt ļoti labu.

Skatītāju no tava skatupunkta bija daudz?
Es teiktu, ka bija ļoti daudz. Ar saviem pirmās dienas momentiem pats sev ieguvu jaunus fanus, kas jau raksta Facebook, Instagram (smejas). Tas ir super. Tā pati karogu aleja.. Tas bija kaut kas vienreizējs. Brauc un tādas pārdomas galvā izskrien, ka ir cilvēki, kuri tā atbalsta. Paldies visiem par atbalstu, tas tikai motivē mūs braukt ātrāk. Izbaudījām šo ralliju uz visiem 100%. Paldies Mārim Milleram un viņa komandai.

Foto: Raimonds Volonts

Vai jau esi pilnībā apradis ar šo auto?
Kaut ko jau jūtu un braukt varu, bet, kad paskatos onboard video vai kaut ko uzfilmētu no ārpuses, tad saprotu, ka ir nianses pie kurām vēl ir jāstrādā un jāaug. Tur ir vajadzīgi vēl nobraukti kilometri.

Jūsu klasē cīņas katrā rallijā ir sīvas, jo braucēji ar līdzvērtīgām tehnikām uz starta parādās aizvien vairāk.
Jā, par to ir prieks un ir ko salīdzināt, tāpēc domāju, ka vecie buki arī vairs nevar atslābt, jo jaunie sāk elpot pakausī (smejas). Tas priecē, ka šajā klasē parādās aizvien jauni braucēji, jo tās cīņas paliek aizvien sīvākas.


Foto: Edgars Leonovs

Kur vēl šogad plāno startēt?
Mans mērķis ir Latvijas rallijsprinta kauss, tāpēc arī Igaunijas Paides ralliju izlaidīsim un gatavosimies noslēdzošajam rallijsprinta posmam. Mērķis ir noturēt pārsvaru un uzvarēt RK8 klasē. Ja viss sakritīs, varbūt vēl nobrauksim posmu Utenā. Par nākamo gadu tad jau domāsim, vai brauksim pilnu LRČ čempionātu vai turpināsim braukt rallijsprintā. Viss būs atkarīgs no finansēm. Šobrīd jāsakārto arī biznesa lietas un tad sapratīsim, kur un ar ko brauksim.

Noprotu, ka pagaidām esi apmierināts, kā rit sezona.
Jā, pagaidām ar sezonu esmu ļoti apmierināts. Viss ir labi un āķis ir lūpā, tāpēc gribas sezonu noslēgt uz tās augstākās nots.

Latvijas rallijsprinta kausa RK8 kopvērtējums:



Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png