profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Staņēviča/Hmieļevska ekipāžai izstāšanās Somijā, Latvala uzvar vēsturisko mašīnu rallijā

Go4speed 13.08.2023 - 20:26 Staņēviča/Hmieļevska ekipāžai izstāšanās Somijā, Latvala uzvar vēsturisko mašīnu rallijā
Agris Staņēvičs/Uldis Hmieļevskis

Somijā aizvadīts Lahti rallijs, kas bija Somijas rallija čempionāta 6.posms, kā arī vēsturisko automašīnu septītais posms. Tāpat tika aizvadīts vēsturisko automašīnu rallijs regularitātes ieskaitē, kur uz starta izgāja arī viena latviešu ekipāža - Agris Staņēvičs/Uldis Hmieļevskis.


Rallijs ekipāžai iesākās lieliski, jo piektdiena tika noslēgta ar pārliecinošu pirmo pozīciju. Arī sestdienu ekipāža iesāka lieliski, jo tika izcīnīta vēl viena uzvara, bet diemžēl sestdienas otrajā dopā 300 metrus pirms finiša ekipāžas žigulītis palika kluss. Kā pastāstīja Uldis Hmieļevskis, tad šī bija pirmā reize, kad pievīla tehnika, jo līdz šim sarkanais žigulītis kalpoja godam un tas ekipāžu aizvedis līdz vairākām godalgām.

Vēsturisko automašīnu klasē, uzvarot visos 12 dopos, pārliecinošu pirmo vietu izcīnīja Jari-Mati Latvala (Toyota Celica GT-4), kura vidējais ātrums šajā rallijā bija gandrīz 118 km/h. Tuvākais sekotājs Erdi Tibors juniors (Ford Sierra RS Cosworth 4x4) zaudēja gandrīz astoņas minūtes.


Foto: Photo MS

Tikmēr Somijas rallija čempionāta 6.posmā uzvaru sīvā cīņā izcīnīja Lauri Jona (Škoda Fabia RS Rally2), kuram šī ir otrā uzvara šogad Somijas čempionātā. Otrais, zaudējot piecas sekundes, palika Juha Salo (Škoda Fabia Rally2 evo), bet trešais 24 gadus vecais Rope Korhonens (Volkswagen Polo GTI R5), kuram šī ir pirmā sezona pie Volkswagen Polo GTI R5 stūres. Jāatzīmē, ka pēc septiņiem dopiem līderis bija tieši Korhonens, kurš šobrīd ir WRC3 klases līderis un pagājušā gada Somijas SM3 klases čempions.

Vēsturisko automašīnu rezultāti:


Rallija rezultāti:



Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png