profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Emīls Blūms: Mājās braukt ir forši, taču brīžiem braucu pēc atmiņas, kas nav pareizi

Mārtiņš Jankovskis 11.08.2023 - 06:19 Emīls Blūms: Mājās braukt ir forši, taču brīžiem braucu pēc atmiņas, kas nav pareizi
Emīls Blūms/Didzis Eglītis. Foto: Raimonds Volonts

Ar norvēģu sportista Karla Pedera Nordstranda (SRT Proto) uzvaru noslēdzās rallijs Cēsis. Otro vietu izcīnīja Emīls Blūms/Didzis Eglītis (Mitsubishi Lancer Evo IX). Jāatzīmē, ka pirms noslēdzošā ātrumposma līderis bija Blūms, taču noslēdzošajā dopā Nordstrands pārspēja mājinieku Blūmu, tādējādi izcīnot uzvaru.

Kā portālam Go4speed atklāja Emīls Blūms, tad bija grūti cīnīties ar Nordstrandu un SRT Proto automašīnu, kas esot ātrāka par Blūma auto.


Foto: Dace Janova

''Kopumā rallijs bija izdevies. Pēc katra ātrumposma bija smaids uz lūpām un patīkamas emocijas. Ceļi bija ātri un plūstoši. Jā, protams, vienmēr gribās uzvarēt, bet nu cīnīties ar R5 Proto, kuram ir lielāks restriktors, ir ļoti grūti. Arī tajos dopos, kas gāja otro reizi, mēs braucām piesardzīgāk, jo ceļš vietām bija bedraināks un ar špūrēm, kamēr tāds R5 Proto varēja braukt drošāk un ātrāk. Līdz ar to rezultāts ir likumsakarīgs, ka Nordstrands mūs beigās apdzina,” iesāk Emīls Blūms.

''Protams, galvenais bija cīņa ar Timu Korgi un pārējiem mūsu klases braucējiem. Taču jāsaka, ka viegli nebija. Jā, mājās braukt ir forši, taču brīžiem bija tā, ka vietām braucu pēc atmiņas, kas īsti nav pareizi. Ir visu laiku jāklausās stūrmanis, taču dažās vietās bija tā, ka zināmu līkumu braucu pēc redzes atmiņas, stūrmaņa teikto tobrīd atstājot otrajā plānā. Taču ātri vien mēģināju to izslēgt un klausīties Didža lasītajā stenogrammā. Tā kā jā, mājās braukt ir forši, bet labāk tomēr svešos ceļos, kur tu visu laiku brauc pēc stenogrammas. Tas lieliski pierādījās pagājušajā gadā Sāremā rallijā, kur nepazīstamos ceļos, braucot tīri pēc stenogrammas, mums izdevās apsteigt mājinieku Korgi. Līdz ar to teikt, ka mājas ceļi palīdz, īsti nezinu. Man laikam vieglāk ir braukt svešos ceļos.”


Foto: Dace Janova

Jautāts par skatītāju daudzumu, Blūms piekrita rallija ''Cēsis'' organizatora Māra Millera teiktajam, ka skatītāju bija daudz, taču to varēja būt vairāk, ja tajā pašā laikā nebūtu citi pasākumi.

''Tuvāk Cēsīm skatītāju bija vairāk, bet jāsaprot tas, ka rallija laikā notika daudzi citi pasākumi, tāpēc cilvēkiem bija iespēja apmeklēt arī citus pasākumus. Tai skaitā arī WRC rallijs Somijā, uz kuru arī parasti dodas daudzi latvieši. Bet kopumā atmosfēra bija laba, cilvēkiem rallijs patika un viss bija kārtībā. Protams, kārtējo reizi gribu teikt lielu paldies visiem, kuri trasē bija ieradušies ar Latvijas karogiem. Tas vienmēr dod papildus emocijas,'' nobeidz Blūms, kurš piebilda, ka pēc rallija mašīnai ir konstatētas tehniskas problēmas, kuras tagad līdz nākamajam rallijam būs jānovērš.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png