profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rallija līdzjutēji un entuziasti nestāv malā, aicina palīdzēt Kalvim Blūmam atgūt sapni un atgriezties trasē

Mārtiņš Jankovskis 27.07.2023 - 17:33 Rallija līdzjutēji un entuziasti nestāv malā, aicina palīdzēt Kalvim Blūmam atgūt sapni un atgriezties trasē
Foto: Rallijs Cēsis

Rally Estonia bija liels notikums Kalvim Blūmam/Ralfam Lipstokam, viņu draugiem, atbalstītājiem un rallija entuziastiem Latvijā, jo ekipāža devās uz starta ar nesen iegādātu ''Mitsubishi Lancer Evo VI'' automašīnu, kas vizuāli bija sagatavota tieši tāda, kāda tā izskatījās leģendārajam rallija pilotam Tomijam Makinenam un pievērsa lielu rallija publikas uzmanību.

''Kad deviņu gadu vecumā ieraudzīju sarkanu ''Mitsubishi Lancer Evo VI'', teicu, ka man arī tāds kādu dienu būs. 24 gadus vēlāk mans sapnis piepildījās un šis auto bija manā garāžā. Sapņi mēdz piepildīties,” pirms rallija teica Kalvis Blūms.

Taču diemžēl viss izgaisa Rally Estonia noslēdzošajā ātrumposmā, kad negaidīti aizdegās automašīna, kā rezultātā liesmas pilnībā nopostīja Blūma sapņu auto. “Noskatīties uz to nevarēju un, kad auto sāka degt, aizgāju vienu līkumu tālāk atpakaļ. Asaras acīs... Klausījos, kā viss sprāga un dega. Žēl, ka tā. Sirds sāp ļoti, jo ilgi gājām uz šo sapni…” pēc negadījuma teica Blūms.


Foto: Motorsport Latvia

Pēc šī negadījuma daudzi cilvēki izteica vēlmi, ka varbūt kaut kā pa visiem varam palīdzēt Kalvim, jo sarakstes rallija aktīvistu “čatos” par Blūma nelaimi nerimās. 

Noslēdzoties Igaunijas rallijam, autosporta portāli 4rati.lv (Dace Janova) un Go4speed.lv (Mārtiņš Jankovskis) nolēma, ka mēs nespējam palikt vienaldzīgi un ir jāmēģina darīt kaut kas lietas labā - ir jāatrod iespēja, kā visi, kuri vēlas atbalstīt Kalvi, varētu ziedot šī sapņa atjaunošanai. Pēc neskaitāmiem zvaniem un dažādām idejām, beidzot viss ir oficiāli sakārtots, lai līdzjutēji, rallija draugi un uzņēmumi, kuri vēlas atbalstīt Blūma ekipāžu, varētu to darīt. Jāpiezīmē, ka šī ir draugu, rallija entuziastu un atbalstītāju ideja, un Kalvis pats nav lūdzis palīdzību, par šo aktivitāti nenojaušot līdz šī raksta publicēšanai.

Lielu paldies par pretimnākšanu un atsaucību sakām Latvijas automobiļu federācijai (LAF) un nodibinājumam “Alūksnes un Apes novada fonds”, kas jau 18 gadus veicina labdarības attīstību un atbalsta sabiedrības iniciatīvas.

Ticam, ka kopīgiem spēkiem mums izdosies palīdzēt Kalvim Blūmam atgūt zaudēto sapni un jau pavisam drīz redzēsim viņu rallija trasēs!

Tie, kuri grib un vēlas finansiāli atbalstīt Kalvi Blūmu, to var darīt šādi:

Nodibinājums “Alūksnes un Apes novada fonds”
Reģ. Nr. 40008090271
Banka: AS SEB Banka
Kods: UNLALV2X
Konts: LV96UNLA0050019750651
Maksājuma mērķis: Ziedojums Kalvim Blūmam rallija automašīnai

Uzņēmumi:
Biedrība “Latvijas Automobiļu federācija”
Luminor Banka AS Latvijas filiāle 
Konta Nr. LV15RIKO0000081965999
Maksājuma mērķis: Ziedojums Kalvim Blūmam rallija automašīnai

4rati.lv un go4speed.lv

Blūms/Lipstoks stāsta par neveiksmīgo atgadījumu:


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png