profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rallijs Cēsis pulcēs ātrākās latviešu ekipāžas, Mežaks sāk gatavoties Latvijas WRC posmam

Mārtiņš Jankovskis 25.07.2023 - 14:39 Rallijs Cēsis pulcēs ātrākās latviešu ekipāžas, Mežaks sāk gatavoties Latvijas WRC posmam
Foto: Edgars Leonovs, Motors & Sports

Jau pavisam drīz, 4. un 5. augustā, skatītājiem būs iespēja baudīt ātrumu un augsto precizitāti, ko Cēsu apkaimes ceļos demonstrēs rallija ekipāžas. ''Cēsis'' vienmēr bijis leģendārs posms, kā arī iecienīts gan Latvijas, gan ārvalstu rallija braucēju vidū, jo izceļas ar skaistiem, plūstošiem ceļiem, lielu ātrumu un dinamiku, kas prasa gana daudz meistarības.

Rallijā ''Cēsis 2023'' šogad rezultāti tiks izcīnīti sekojošās ieskaitēs: Latvijas Rallija Čempionāta un kausa ieskaitē, Baltijas jūras valstu rallija čempionātā, Latvijas Rallija kausa ieskaitē “Historic” un Latvijas Rallijsprinta kausa ieskaitē.

Noslēgusies pieteikšanās gaidāmajam rallijam, un zināms, ka uz starta plāno iziet ap 70 ekipāžām no desmit dažādām valstīm.


Foto: Edgars Leonovs, Motors & Sports

LRC1 klasē uz starta izies četras ekipāžas, kur visas startēs ar Proto automašīnām. No latviešu sportistiem uz starta izies Elviss Hermanis/Gatis Veilands, kā arī Matīss Mežaks/Arnis Ronis, kuri nesen paziņoja, ka ar šo posmu ekipāža sāk gatavoties ''Tet Rally Liepāja'' WRC posmam. ''Pie visa šī, ar savu neatlaidību un mērķtiecību, ir vainīgs Raimonds Strokšs un RA Events,'' saka Matīss Mežaks. ''Uzzinot, ka 2024. gadā Latvijā notiks WRC posms, abi ar stūrmani Arni Roni nolēmām, ka jāmēģina realizēt arī mūsu neizsapņotais sapnis - dalība WRC. Rallijs Cēsis ir pirmais pārbaudes solis, pirmkārt, pašiem sev - vai mēs vēl mākam pabraukt ātri ar pilnpiedziņas auto, jo piedalīties tikai piedalīšanās pēc nemāku - ja braucu, tad vismaz tā, lai pašiem nav kauns! Ja atbilde būs “JĀ!”, tad būs jāpieliek pamatīgas pūles, lai atrastu domu biedrus un atbalstītājus, lai šo visu ambiciozo mērķi nofinansētu, bet par to vēlāk. Rallijā Cēsis plāns ir šo ralliju uztvert kā testus un atrast kopīgu valodu ar auto un Sports Racing Technologies komandu.''


Tāpat šajā klasē startēs Rallijsprinta Vecpils uzvarētājs un Rallija Sarma trešās vietas ieguvējs, 16 gadus vecais Karls Peders Nordstrands.

LRC2 klasē uz starta izies trīs ekipāžas, kuras startēs ar R5 un Rally2 tehniku. LRC3 ieskaitē startēs piecas ekipāžas. Pēc piecu gadu pauzes rallijā atgriezīsies Daņila Belokoņs ar stūrmani Tomu Freibergu, kuri trasē dosies ar ''Mitsubishi Lancer'' automašīnu. LRC4 ieskaitē astoņas ārzemju ekipāžas.

Viskuplāk tiks pārstāvēta LRC5 klase, kur 17 ekipāžas. Uz starta redzēsim tādus braucējus kā Emīls Blūms/Didzis Eglītis (Mitsubishi Lancer Evolution IX), Timu Korge/Aro Vahtra (Mitsubishi Lancer Evo X), Edijs Bergmanis/Ivo Pūķis (Mitsubishi Lancer Evolution IX), Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns (Mitsubishi Lancer Evolution VIII), Kristers Cimdiņš/Renārs Šķenders (Mitsubishi Lancer Evo X), Alans Popovs/Aleksanders Protšikovs (Mitsubishi Lancer Evo IX), Slava Popovs/Aivars Jarvets (Mitsubishi Evo X), Miks Ķenavs/Gundars Berķis (Mitsubishi Lancer Evolution VI), Edgars Balodis/Maksims Juzikevičs (Mitsubishi Lancer Evo VIII), Mārtiņš Ločmelis/Harijs Vējiņš (Subaru Impreza STI) u.c.


Foto: Edgars Leonovs, Motors & Sports

Lai arī uz starta neredzēsim Kalvja Blūma sarkano Mitsubishi Lancer Evolution VI, portāls Go4speed noskaidroja, ka Blūms tomēr izies uz starta, trasē dodoties ar Jurģa Meistera balto Mitsubishi Lancer Evolution VI. "Jā, pateicoties Jurģim, arī mēs startēsim rallijā Cēsis. Paldies viņam par to," tā portālam atklāja Kalvis Blūms, kura stūrmanis šajā rallijā būs Meistera stūrmanis Guntis Slaidiņš.


Foto: Krists Andersons, Motors & Sports

11 BMW ekipāžas būs redzamas LRC6 klasē, kur skatītājus priecēs tādas ekipāžas kā Ronalds Baldiņš/Māris Kulšs (BMW 325), Zigurds Kalniņš/Renārs Salaks (BMW Compact), Nauris Bruņinieks/Atis Bruņinieks (BMW), Viesturs Tilgass/Jānis Puķīts (BMW 125) u.c.

Visbeidzot LRC7 ieskaitē startēs 12 ekipāžas, starp kurām vecmeistari Ivo Ķilpis/Artis Ceriņš (Toyota Corolla). Vieni no favorītiem noteikti būs Madars Dīriņš/Gints Lasmanis (Honda Civic), kuri aizvadītajā Igaunijas rallijā izcīnīja uzvaru EMV7 klasē.

''Historic'' ieskaitē skatītājus iepriecinās deviņas ekipāžas.


Foto: Krists Andersons, Motors & Sports

Kā portālam Go4speed atklāja sacensību organizators Māris Millers, tad gatavošanās rallijam palielam ir noslēgusies un atlikuši vairs tikai mazie darbi.

''Dalībnieku saraksts kopumā ir ļoti labs. Jā, varēja būt vēl kāds pārsteigums, bet ir, kā ir. Prieks, ka ir pieteikušās šī brīža ātrākās latviešu ekipāžas, kas noteikti sarūpēs interesantas un sīvas cīņas. Prieks, ka rallijam pieteicies arī ātrais igauņu braucējs Timu Korge, kuram katrā rallijā ir sīvas cīņas ar Emīlu Blūmu. Protams, ļoti žēl, ka uz starta neredzēsim Kalvja Blūma un Ralfa Lipstoka ekipāžas skaisto un vēsturisko Mitsubishi Lancer Evolution VI...''

''Gatavošanās pa lielam ir noslēgusies un lielie darbi ir apdarīti, bet vēl ir palikuši mazie darbiņi, kas nav mazsvarīgi un kas līdz rallija sākumam ir jāizdara, lai jau 4.augustā mēs Cēsīs varam sagaidīt sportistus un skatītājus.''


Foto: Dace Janova

Jautāts, ko sportisti un skatītāji varēs sagaidīt no šī gada rallija Cēsis, Māris piebilda, ka ''Sportisti varēs sagaidīt klasiskus, ātrus ceļus, kur vietām būs nepārredzami tramplīni. Tāpat būs daudz un dažādu līkumu sasaistes, kas ekipāžām prasīs precīzu stenogrammu. Šogad jaunums ir tāds, ka sestdien būs ātrumposms Vecpiebalgas pusē, ko personīgi aicinātu skatītājiem apmeklēt, jo šajā ātrumposmā būs ko redzēt! Ja runājam par piektdienas ātrumposmu, kas būs jāaizvada divas reizes, tad, ņemot vērā, ka piebraukšanas ceļu nebūs daudz, ieteiktu skatītājiem iebraukt trasē pirms posma slēgšanas, lai atrastu sev kādu piemērotu vietu, kur vērot ralliju. Tik jāņem vērā, ka ātrumposms tiks slēgts no 17:00, tāpēc no trases visi izbraukt varēs tikai pēc zaļās gaismas. Tie skatītāji, kuri nevēlēsies doties uz piektdienas ātrumposmiem, tie plkst. 20:00 varēs klausīties koncertu, kur uzstāsies grupa Rīmdari. Uzreiz gribu teikt, ka atklāšanas un noslēguma pasākums pilsētas centrā visiem skatītājiem būs par brīvu! Kopumā skatītāji divās dienās varēs redzēt četrus ātrumposmus, bet veiklākie – piecus. Cerams, ka nebūs lieli putekļi, lai rallijs varētu noritēt raiti un bez aizķeršanās (pauze starp mašīnām šobrīd plānota 1.minūte). Skatītājiem iesaku sekot www.autorally.lv, kur rallija nedēļā būs pievienotas ātrumposmu kartes un skatītāju ceļvedis. Skatītājiem aicinu ņemt līdzi foršu garastāvokli un izbaudīt ralliju. Izvēlēties drošas un ne pārgalvīgas vietas, kur vērot ralliju, jo drošība ir pirmajā vietā! Tiekamies Cēsīs!''

Foto: Dace Janova

Skatītāji rallija ''Cēsis 2023'' ieejas biļetes var iegādāties ŠEIT. Biļeti pret derīgu aproci būs iespējams apmainīt organizatora noteiktajos punktos.

Plašāka informācija par rallija “Cēsis 2023” norisi, kā arī citiem jaunumiem sekos sociālo tīklu kontos: https://www.facebook.com/RallyCesis/, https://www.instagram.com/rallycesis/.

Rallijs Cēsu komanda saka milzīgu paldies par atbalstu Cēsu novada pašvaldībai un Metālu Pasaulei.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png