profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Blūms: Latvijas karogi trasē dod pārliecību, ka ar mums kopā ir daudz cilvēku

Go4speed 02.07.2023 - 20:36 Blūms: Latvijas karogi trasē dod pārliecību, ka ar mums kopā ir daudz cilvēku
Foto: Dace Janova

Rallijs ''7bet Gravel Fest Rally Lazdijai 2023'' noslēdzies un, neskatoties uz auto tehniskām problēmām, latviešu ekipāža Emīls Blūms/Didzis Eglītis izcīnīja pārliecinošu uzvaru visos 12 ātrumposmos un savas klases kopvērtējumā. Latviešu ekipāža otrās vietas ieguvējus – M.Vegele/G.Saudargas apsteidza par pusotru minūti. Trešajā vietā G.Firantas/M.Valiulis no Lietuvas.

Šis bija Lietuvas rallija čempionāta trešais posms, kur ekipāžas kopumā veica 12 ātrumposmus, četrus piektdien un astoņus sestdien, kopumā veicot 102,10 km garu distanci.

Emīls Blūms, Rallyworkshop komandas rallija pilots: ''Man ļoti patika ātrumposmi, tiešām ātri un baudāmi. Protams, arī šaurās sekcijas. Veicot trases pierakstus pirms rallija, šķita, ka varēsim pietuvoties jaudīgākās klases mašīnām, bet visu ralliju mūs vajāja tehniskas ķibeles. Lai arī bija vairākas servisa zonas – neatrisinājām to, kāpēc mašīnai zuda jauda. Tas bija papildus stimuls – vēlāk jābremzē un vairāk jāiespringst līkumu sasaistēs. Nebija mērķis kādu ķert vai no kāda mukt, jo esam stabili savā pozīcijā, bet centāmies ar stūrmani savstarpējo tempu kāpināt. Prieks, ka mums ar stūrmani ir ļoti laba sadarbība.''


Foto: Alfonsas Rakauskas Photography

Šobrīd E.Blūms/D.Eglītis ir ātrākā Baltijas ekipāža savā klasē. Nākamās sacensības paredzētas, turpinot aizstāvēt līdera pozīcijas Igaunijas rallija čempionātā, “Rally Estonia” ietvaros, kas ir pasaules čempionāta posms. Sportisti aicina izmantot iespēju, ka sacensību norise ir tik tuvu Latvijai, ņemt līdzi Latvijas karogus un atbalstīt.

''Vairākkārt jau esam teikuši – mēs jūtam fanu atbalstu, mēs redzam skatītājus trases malās un redzam karogus. Tas stiprina un dod pārliecību, ka neesam tikai mēs divi, bet ar mums kopā ir daudz cilvēku. Protams, tā ir arī lieliska reklāma valstij, jo visi pasaules rallija čempionāta posmi tiek translēti milzīgai auditorijai. Tas būtu arī tā simboliski, ka Igaunijas karogi mijas ar Latvijas, kā skaists žests, ka no kaimiņiem esam gatavi uzņemties godu un nākamgad organizēt pasaules rallija čempionāta posmu Latvijā,” nobeidz Blūms.

Informāciju sagatavoja:
Anda Podziņa
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png