profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Blūms: Esmu gandarīts, ka varējām tik līdzīgi mēroties spēkiem ar R5 auto

Go4speed 09.05.2023 - 11:09 Blūms: Esmu gandarīts, ka varējām tik līdzīgi mēroties spēkiem ar R5 auto
Foto: No ekipāžas personīgā arhīva

Igaunijas rallija čempionāta trešais posms aizvadīts ar Raplas ralliju, kur pirmajā dienā sportistiem bija jāveic 17,46 km, bet sestdien atlikušie astoņi ātrumposmi – 86,50 km garumā. Ekipāža Emīls Blūms/Ivo Pūķis kopā sacensībās piedalījās pirmo reizi, izcīnot uzvaru savā klasē un kopvērtējumā līderiem piekāpjoties vien par nieka 0,2 sekundēm. Uzvaras lauri rallija kopvērtējumā Prītam Koikam/Silveram Simmam, kas piedalījās ar "Škoda Fabia Rally2 evo" sporta auto.

Otrā rallija diena tika iesākta lieliski, jo pēc otrās vietas dopā Emīls kļuva par līderi absolūtajā ieskaitē. Tikmēr ierastajam konkurentam no Igaunijas – T.Korgem, bija tehniskas problēmas (turbīnas defekts). E.Blūma ekipāžai no 11 ātrumposmiem izdevās izcīnīt TOP3 pozīciju septiņas reizes, tajā skaitā uzvara 2. ātrumposmā. Vairākas no ekipāžām auto tehnisku defektu dēļ izstājās – pārsisti riteņi, bojātas balstiekārtas.

Īpašu noskaņu rallijam piedeva Urmo Aava dalība – pilots, kas piedalījies pasaules rallija čempionātā no 2002. līdz 2009. gadam. Sportistiem bija iespēja ar viņu gan sacensties, gan aprunāties, tieši tāpat kā ziemas Igaunijas rallija čempionāta posmā ar Otu Tanaku. Šādu augsta līmeņa profesionālu autosportistu dalība ceļ latiņu visam rallijam kopumā un ikvienam sportistam ir gods sacensties ar tik pieredzējušiem braucējiem. Tas liek daudz domāt, izvēlēties taktiku un jācenšas braukt ne tikai ātri, bet arī gudri.


Foto: Igmar Matto

Emīls Blūms, Rallyworkshop komandas rallija pilots: "Esmu priecīgs par sasniegto rezultātu šajā rallijā, tiešām foršs un sportistiem baudāms pasākums, cīņas bija dinamiskas, kolēģi neiztika bez tehniskām ķibelēm – tāds ir autosports. Lai arī uzvarētāju ekipāža P.Koik/S.Simm brauca ar Škoda Fabia EVO Rally2 auto, kam ir tehnisks pārsvars, esmu gandarīts, ka varējām tik līdzīgi mēroties spēkiem. Paldies stūrmanim Ivo Pūķim, kas piekrita piedalīties šajās sacensībās un aizvietot Didzi Eglīti. Ivo ikdienā ir stūrmanis citam Rallyworkshop komandas pilotam, pazīstami bijām, bet, protams, būtu vajadzīgs ilgāks laiks, lai pierastu pie balss tembra un stenogrammas lasīšanas tempa – laika mums bija maz, darījām, ko varējām un rezultātā mums ir vieta uz uzvarētāju pjedestāla."

Nākamās sacensības jau 14.05.2023., rallijsprints “Vecpils 2023”, kas būs arī nākamais Latvijas rallija čempionāta posms, kur ekipāža startēs ierastajā tandēmā Emīls Blūms/Didzis Eglītis. Sportisti iepazīsies un veiks distanci, kas veidota, iekļaujot sarežģītākos Kurzemes rallija ātrumposmu elementus. Sacensību organizatori minējuši, ka tiks iekļauti arī iepriekš nezināmi ceļa posmi, tā pārbaudot tos sacensību režīmā pirms to debijas 2024. gada pasaules čempionātā rallijā.

Rallija rezultāti:


Informāciju sagatavoja:
Anda Podziņa
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png