profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Blūmam līdz uzvarai Raplas rallijā pietrūkst 0,2 sekundes

Go4speed 06.05.2023 - 17:55 Blūmam līdz uzvarai Raplas rallijā pietrūkst 0,2 sekundes
Foto: MARGUS PAHV/DELFI MEEDIA

Sacensību otrajā dienā sportistiem bija jāveic astoņi dopi. Dienu ar ātrāko laiku iesāka Urmo Āva, kuram tikai 0,8 sekundes zaudēja Blūms. ''Ļoti, ļoti šaurs un slidens dops. Mežā bija vēl slidenāk. Laiks nav īpaši labs,'' pēc finiša teica Blūms, kurš pēc šī dopa kļuva par jauno rallija līderi. Dienas otrajā dopā ātrākais bija Prīts Koiks, kurš dienas pirmajā dopā ar automašīnas sāniem ieskrēja kokā, zaudējot vērtīgas sekundes. Pēc sestdienas diviem dopiem vadībā bija Blūms, kuram 7,2 sekundes zaudēja Āva. Neveiksmīgs rīta cēliens Timu Korgem, kurš turbīnas defekta dēļ no pirmās vietas atkrita uz astoto pozīciju (+1:24.8).


Urmo Āva. Foto: MARGUS PAHV/DELFI MEEDIA

Septītais dops pēc avārijas tika atcelts, bet astotajā dopā vēlreiz ātrākais bija Koiks, kurš startēja ar SRT komandas ''Škoda Fabia Rally2 evo'' automašīnu.


Foto: MARGUS PAHV/DELFI MEEDIA

Neveiksmīgs dops Āvam, kurš pārsita riteni. Tas Blūmam ļāva palielināt pārsvaru pār otrās vietas ieguvēju Kasparu Kasari (''Škoda Fabia R5'') līdz 18 sekundēm. Diemžēl šajā dopā piekares defekta dēļ spiests izstāties bija Edgars Balodis/Maksims Juzikevičs, kuri pret kādu paslēpušos akmeni, tāpat kā vēl vairākas ekipāžas, sabojāja mašīnas piekari.


Foto: MARGUS PAHV/DELFI MEEDIA

Diemžēl astotajā dopā, būdami tobrīd ceturtajā vietā savā EMV7 klasē, dzinēja defekta dēļ spiesti izstāties bija Madars Dīriņš/Gints Lasmanis, kuri bija līderi pēc pirmās dienas.


Foto: Eesti Autospordi Liit

Arī nākamajos divos dopos ātrākais bija Koiks, kurš turpināja ķert Blūmu. Pirms izšķirošajiem diviem dopiem Blūma pārsvars pār Koiku bija 13,7 sekundes. Tikmēr septītais bija Kristers Cimdiņš/Renārs Škenders. ''Tas tik bija brauciens. Bija jauki,” pēc finiša teica Kristers, kamēr Emīls atzina, ka esot braucis tīri un viss esot kārtībā.

Noslēdzošajos divos dopos ļoti ātrs bija Koiks. Pirms pēdējā dopa Emīls Koiku apsteidza par 7,7 sekundēm, taču noslēdzošajā dopā Koiks ar R5 auto Emīlu apsteidz par 7,9, sekundēm, tādējādi izraujot uzvaru absolūtajā ieskaitē. Blūmam līdz pirmajai uzvarai absolūtajā ieskaitē Igaunijas rallijā pietrūka nieka 0,2 sekundes... Trešā vieta Kasari, kurš līderim zaudēja 10,3 sekundes.

Augsto septīto vietu izcīnīja Kristers Cimdiņš/Renārs Škenders. Mārtiņam Ločmelim/Harijam Vējiņam 22.vieta.

Rallija rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png