profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēc Raplas rallija pirmās dienas Blūms 2.vietā, Cimdiņš - septītais

Go4speed 05.05.2023 - 21:40 Pēc Raplas rallija pirmās dienas Blūms 2.vietā, Cimdiņš - septītais
Emīls Blūms

Ar Raplas ralliju piektdien startējis Igaunijas rallija čempionāta trešais posms, kur pirmajā dienā sportistiem bija jāveic četri ātrumposmi (17,46 km).

Rallijs sākās ar superspeciālo ātrumposmu, kuru nedaudz par pārsteigumu visātrāk veica bijušais WRC pilots Urmo Āva (Subaru Impreza WRX STi), kurš pēdējo reizi aktīvi rallijā brauca 2009.gadā (pagājušajā gadā vairākos rallijos Āva pildīja ''0'' ekipāžas funkciju). 0,9 sekundes viņam zaudēja Kaspars Kasari (''Škoda Fabia R5''). No latviešu braucējiem ātrākie bija Emīls Blūms/Ivo Pūķis (''Mitsubishi Lancer Evo IX''), kuriem piektā vieta.


Foto: MARGUS PAHV/DELFI MEEDIA

Pēc tam sekoja 7,31 kilometrus garš grants dops, kuru visātrāk veica tieši Blūms. 0,1 sekundi viņam zaudēja Timu Korge (''Mitsubishi Lancer Evo X''). Septītais ātrākais bija Kristers Cimdiņš/Renārs Škenders (''Mitsubishi Lancer Evo X'').

Atkārtotajā pilsētas dopā šoreiz ātrākais bija Kasari, bet grants ātrumposmu ļoti ātri veica Prīts Koiks (''Škoda Fabia Rally2 evo''), kurš par sešām sekundēm apsteidza Blūma ekipāžu (pirmajā reizē Koiks zaudēja 18,6 sekundes). ''Man patika šis ātrumposms. Ļoti baudāms. Daudz ātri līkumi pāri tramplīniem,'' tā pēc finiša teica Blūms. 14,4 sekundes zaudēja Cimdiņš, kurš finišā atklāja, ka līkuma iekšmalā viņi trāpīja pa akmeni, tādējādi sabojājot automašīnas vadāmību.

Dienas izskaņā līderis pēc pirmās dienas ir Korge, kuram seko Blūms (+1,9) un Kasari (+3,3). Ceturtais ir Āva. Ātri arī pārējie latviešu braucēji. Septītais ir Cimdiņš, 13.vieta Mārtiņam Ločmelim/Harijam Vējiņam (''Subaru Impreza STi''), bet 14.pozīcijā šīs dienas jubilārs Edgars Balodis ar stūrmani Maksimu Juzikeviču (''Mitsubishi Lancer Evo VIII'').


Foto: MARGUS PAHV/DELFI MEEDIA

Jāpiebilst, ka ātrumposms uz brīdi pēc zviedru ekipāžas avārijas (ieskrēja kokā) tika apturēts.

Ļoti ātrs turpina būt jaunais igauņu talants, 16 gadus vecais Jaspars Vahers, kurš pagājušajā gadā savā pirmajā rallija sezonā kļuva par Igaunijas un Latvijas čempioniem junioru ieskaitē. Pēc pirmās dienas Vahers ar ''Ford Fiesta Rally4'' ieņem desmito vietu absolūti!


Foto: Kadri Paiste

EMV7 klasē pēc trīs dopiem 13 ekipāžu konkurencē ātrākie bija Madars Dīriņš/Gints Lasmanis (''Honda Civic Type-R EP3''), kuriem 9,7 sekundes zaudēja Reinis Trūps/Aleksandrs Inuss (''MG ZR''). Noslēdzošajā dopā Dīriņš nosargāja pirmo pozīciju, bet Trūps zaudēja vairāk nekā 50 sekundes, kā rezultātā viņš no 2.vietas kopvērtējumā atkrita uz desmito (+1:01.4).

Sestdien sportisti veiks atlikušos astoņus dopus.

Rallija rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png