profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Gelsomino: Man bija tas gods būt Kena Bloka stūrmanim

Go4speed 12.04.2023 - 23:53 Gelsomino: Man bija tas gods būt Kena Bloka stūrmanim
Kens Bloks un Aleks Gelsomino. Foto: Ken Block

Trīs mēnešus pēc notikušā, kad negadījumā ar sniega motociklu dzīvību zaudēja Kens Bloks, viņa ilggadējais stūrmanis Aleks Gelsomino turpina samierināties ar Bloka nāvi.

Sarunā ar WRC TV balsi Beksu Viljamsu WRC oficiālajā podkāstā WRC Backstories, itāļu stūrmanis atzina, ka tikai tagad lēnām viņš sāk pārdzīvot Bloka traģisko nāvi, kuram viņš kā stūrmanis līdzās sēdēja vairāk nekā 130 rallijos.

"Tas ir bijis mazliet sirreāli. Jau ir pagājuši nedaudz vairāk nekā trīs mēneši, un mums ir skumji to teikt, bet mēs sākam pierast pie tā, kas ir noticis. Dažreiz tu rallijā pavadi nedēļu blakus cilvēkam un nevari sagaidīt, kad dosies mājās, bet, kad cilvēks ir aizgājis, kaut kas liek saprast, ka viņš bija tik svarīgs tavā dzīvē," stāsta Aleks Gelsomino, kurš piebilda, ka "Kopš viņš ir aizgājis, jūtos citādāk un mazāk pilnvērtīgs.’''


Foto: David Cosseboom

Pārdomājot Bloka nāvi kopā ar sievu Rianonu, kas arī ir stūrmane, Aleks atzina, ka visvairāk skumjas viņš izjūt par Bloka bērniem. "Kad man ir skumji un kad jūtos sarūgtināts, es domāju par bērniem un saprotu, ka viņiem viņš ir vajadzīgs vairāk nekā man. Man bija privilēģija pavadīt visu šo laiku, sēžot blakus Kenam."

Gelsomino un Bloks pirmo reizi satikās 2005. gadā, kad Bloks bija pārdevis savu jaundibināto apavu uzņēmumu DC Shoes globālajam sērfošanas apģērbu gigantam Quicksilver un vēlējās iesaistīties rallijā, sadarbojoties ar Vermont SportsCar.


Foto: Davide Giaccioli
 
Vermont SportsCar, kas bija atbildīgi par Subaru rallija aktivitāšu programmu Amerikas Savienotajās Valstīs, meklēja pieredzējušu stūrmani Blokam, tāpēc tika uzrunāts Gelsomino. Viņš sākotnēji atteicās no piedāvājuma, jo jau bija noslēdzis līgumu ar citu braucēju, taču, kad otrs braucējs nonāca grūtībās, itālis uzreiz atgriezās Vermont SportsCar, lai noskaidrotu, vai vēl ir brīva vieta blakus Blokam. Par laimi, tā bija. Gelsomino un Bloks bija pārliecinoši līdzjutēju favorīti WRC sacensībās, kad viņi startēja.

Bloks uzreiz pārsteidza Gelsomino, kurš parādīja, ka viņam ir skaidras zināšanas par sportu un viņš nebūs tikai "džentlmeņa" braucējs. ''Šis puisis zināja, ko dara. Es teicu sev, ka tas būs jautri. Šis puisis bija ģēnijs, kad runa bija par mārketinga pusi. Domāju, vai viņš spēs to pašu paveikt rallija nozarē, un šis jautājums tika atbildēts dažus gadus vēlāk, un tas tiek atbildēts arī tagad."


Lia Bloka. Foto: David Cosseboom

Bloku un Gelsomino attiecības pēc Kena pāragrās aiziešanas mūžībā paliks stipras. Aleks rallijos brauc kopā ar Bloka sievu Lūsiju, kamēr Rianona ir stūrmane vecākajai meitai Liai, kura vēlas turpināt tēva mantojumu un šogad otro sezonu atkal startē Amerikas rallija asociācijas (ARA) čempionātā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png