profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Hirvonens: Jaunzēlandes Otago rallijā ir labākie ātrumposmi pasaulē (VIDEO)

Go4speed 05.04.2023 - 00:41 Hirvonens: Jaunzēlandes Otago rallijā ir labākie ātrumposmi pasaulē (VIDEO)
Foto: Peter Whitten

Aizvadītajā Jaunzēlandes Otago rallijā pārliecinošu uzvaru svinēja mājinieks Haidens Padons (''Hyundai i20 N Rally2''), kurš tuvāko sekotāju Ari Petrigevu (''Holden Barina AP4'') apsteidza par gandrīz četrarpus minūtēm. Devīto vietu absolūti un pirmo Classic klasē izcīnīja bijušais WRC pilots Miko Hirvonens.

Lai arī Hirvonens nāk no Somijas, kur ir vieni no labākajiem, ja ne paši labākie rallija ceļi pasaulē, pēc aizvadītā Otago rallija atzina, ka šie esot labākie rallija ceļi pasaulē. ''Tas noslēdzošais Kuri Bush ātrumposms... Tas bija traks. Šajos ceļos un līkumos svarīgi ir turēt automašīnu pareizajā pusē, taču man sanāca nokļūt nepareizajā pusē...piektajā pārnesumā. Tas bija biedējoši,'' iesāk Miko Hirvonens.

Hirvonena kļūda Kuri Bush ātrumposmā:


Pēc rallija Hirvonens piebilda: "Man patīk šis rallijs. Man patīk šie ceļi. To jau biju dzirdējis agrāk, bet tā ir taisnība - šie ir labākie ceļi pasaulē. Šeit nav tik daudz tramplīnu, bet šeit ir tik daudz nepārredzamu līkumu pāri kalnu grēdām, kur jūs tiešām varat braukt plakaniski. Man tas tā patīk."

Kad portāls Dirtfish pajautāja, cik gaidīts Hirvonens būs atpakaļ Somijā, kad viņš ''atzinies mīlestībā'' Jaunzēlandes ceļiem, Hirvonens smejoties piebilda, ''Tad es vienkārši pārcelšos uz šejieni."

"Šeit ceļi ir tik plūstoši. Tie ir ātri, bet, ja ir izliekums un tu esi pareizajā pusē, tu vari uzņemt tik lielu ātrumu. Arī ceļi ir patiešām cieti, nav nekādu briesmu, ka varētu rasties špūres. Jūs varat vienkārši izbaudīt braukšanu. Vieta ir perfekta."

Uz jautājumu, vai šajos ceļos varētu notikt WRC posms, bijušais WRC pilots atzina: "Noteikti! Šie ātrumposmi ir labāki par tiem, kurus mēs savulaik izmantojām WRC."

Padons Kuri Bush ātrumposmā (vidējais ātrums 125.2 km/h):

Rallija labākie momenti:
 
Rallija labākie momenti:


Rallija rezultāti:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png