profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Beļģu sportists ar apmēram 180 km/h lielu ātrumu ieskrien stabā

Go4speed 04.04.2023 - 00:09 Beļģu sportists ar apmēram 180 km/h lielu ātrumu ieskrien stabā
Automašīna pēc avārijas. Foto: Twitter

Smagu avāriju Beļģijas rallija čempionāta 3.posmā aizvadītajās brīvdienās piedzīvoja 2022.gada Beļģijas rallija vicečempions Džino Baks. Cīnoties par uzvaru šajā rallijā, Baksa ekipāža septītajā ātrumposmā lielā ātrumā noskrēja no ceļa un piedzīvoja avāriju.

Tiek ziņots, ka sportista vadītais ''Volkswagen Polo GTI R5'' lielā ātrumā noskrēja no ceļa un ar šofera pusi ieskrēja stabā. Pirms kāda ātra līkuma, kuru sportisti veica ar apmēram 180 km/h lielu ātrumu, Baksa automašīnai bija pārsists kreisais priekšējais ritenis, kā rezultātā sportists nespēja savaldīt savu automašīnu, kas noskrēja no ceļa. Pilots atklāja, ka īsi pirms liktenīgā līkuma viņš esot sajutis nelielu vibrāciju, kas liecināja par to, ka varētu būt pārsista riepa, taču tobrīd jau bija par vēlu.


Foto: Paul Fraikin Champion's

Stūrmanis avārijā necieta, ko gan nevar teikt par pilotu. Baks atklāja, ka viņam slimnīcā konstatētas sešas lauztas ribas, kā arī lauzts atslēgas kauls un sasistas plaušas.

Intervijā portālam dhnet.be Baks stāsta, ka ''Man ir lielas sāpes, nevaru gulēt pat ar morfiju. Man būs jāpaliek slimnīcā vismaz nedēļu, jo man ir plaušu bojājumi un es nevaru normāli elpot bez palīdzības. Man nepieciešams skābeklis. Man ir salauztas sešas ribas. Tas ir sāpīgi, un atveseļošanās prasīs ilgu laiku, taču, par laimi, skriemeļi un mugurkauls nav cietuši, tāpēc man nebija jāveic operācija. Man sāp gūžas locītava, bet tā nav lauzta. Atslēgas kauls un pleca skriemelis ir lauzts, taču, kā teica ārsti, tas ir jauks lūzums un ka tam vajadzētu diezgan viegli saaugt atpakaļ. Man būs nepieciešami vismaz trīs mēneši rehabilitācijas, tāpēc mana sezona ir beigusies. Varēju būt paralizēts vai vēl sliktāk, tāpēc domāju, ka man ļoti paveicās,'' tā Džino Baks.


Automašīna pēc avārijas. Foto: Twitter

Jautāts, vai sportists atceras, kā notika minētais negadījums, Baks turpina: "Biju veicis dažas izmaiņas regulējumos, un pirmajos desmit kilometros automašīna uzvedās daudz labāk nekā rallija sākumā. Taču tad pēkšņi, lai gan nebija nekādu brīdinājuma zīmju, sajutu, ka radusies problēma. Nākamais līkums nāca ļoti ātri, un automašīna vienkārši nevarēja pagriezties. Neko nevarēju izdarīt. Pie 176 km/h ātruma redzēju sevi mirstošu. Braucu taisni pretim stabam, taču tad pievilku rokas bremzi, lai izvairītos no frontālas sadursmes ar stabu, tāpēc stabs trāpīja manās durvīs. Pirmās trīsdesmit sekundes bija smagas, jo bija grūti elpot. Jutu, kā pieaug sāpes. Par laimi, drīz vien notikuma vietā ieradās draugi. Cedrikam Čerainam izdevās mani noturēt nomodā.''

Sportists piebilda, ka viņš vēlāk izanalizēs to, kas notika pēc avārijas, jo, kamēr viņš tika izgriezts no automašīnas, esot pagājis ilgs laiks. ''Kad man būs labāk, es visu izanalizēšu un mēģināšu saprast, kāpēc ugunsdzēsējiem bija nepieciešamas 15 minūtes, lai ierastos negadījuma vietā un vēl četrdesmit piecas minūtes, lai mani izceltu no automašīnas. Rallijā tu daudz riskē, domājot, ka, ja kaut kas notiks, palīdzība ieradīsies ātri. Taču tā nenotika. Ja man būtu bijusi iekšējā asiņošana vai kaut kas nopietnāks, tas būtu bijis dramatiski. Lai mani izvilktu no automašīnas, bija jānogriež viss automašīnas jumts un daļa priekšpuses, lai mani izceltu.''


Foto: Gino Bux

Sportists atzīst, ka, neskatoties uz šo smago avāriju, viņš noteikti atgriezīsies rallijā. ''Sezona man ir beigusies, bet es atgriezīšos. Vēlos vēlreiz izbaudīt to, ko redzēju un piedzīvoju kopā ar Sarrazin komandu. Man bija lieliskas sajūtas ar šo automašīnu. Ar viņiem es uzvarēšu rallijos. Kur un kad, vēl nezinu, bet es negribu būt neveiksminieks."
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png