profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sesks debijas rallijā ar Škoda Fabia RS Rally2 uzvar Alūksnes rallijā, Svilim avārija (VIDEO)

Go4speed 26.02.2023 - 01:53 Sesks debijas rallijā ar Škoda Fabia RS Rally2 uzvar Alūksnes rallijā, Svilim avārija (VIDEO)
Foto: No ekipāžas personīgā arhīva

Ar pārliecinošu Mārtiņa Seska/Renāra Franča uzvaru sestdien noslēdzās Alūksnes rallijs, kas skatītājus un sportistus priecēja ar pasakaini skaistu ziemu, daudz sniega un lielām kupenām. Savā debijas rallijā ar jauno ''Škoda Fabia RS Rally2'' automašīnu Seska ekipāža finišā par gandrīz pusotru minūti apsteidza Emīla Blūma/Didža Eglīša ekipāžu. Trešā vieta Timu Korgem.


Foto: Raimonds Volonts

Pēc pirmās dienas diviem tumsas ātrumposmiem Sesks par trīs sekundēm apsteidza Gregoru Jētsu, bet trešais bija Korge. Blūma ekipāža tobrīd ieņēma piekto vietu, Korgem zaudējot 14 sekundes.

Sestdien sportisti veica atlikušos astoņus dopus, kuros ik pa laikam jau tā piesnigušajā trasē sniga sniegs. Otrajā dienā turpinājās sīva cīņa starp Sesku un Jētsu, kur pirms noslēdzošajiem diviem dopiem Sesks Jētsu apsteidza par 4,39 sekundēm. Devītajā dopā, cenšoties noķert Seska ekipāžu, Jēts piedzīvoja avāriju un izstājās.


Foto: LAF Rallija Komisija

Finišā Seskam pārliecinoša uzvara, bet otrais finišēja Blūms, kurš no otrās dienas astoņiem dopiem savā klasē bija ātrākais septiņos ātrumposmos. Trešā vieta Korgem. Augsto septīto vietu absolūti izcīnīja 15 gadus vecais Jaspars Vahers, kuram šī gada divos rallijos divas uzvaras savā klasē.

Spēcīgajā LRČ5 klasē aiz Blūma un Korges trešajā vietā finišēja Alans Popovs, kurš atpalika minūti un deviņas sekundes. Ceturtie palika Jānis Vorobjovs/Ivars Grošus. LRČ1 klasē, neskatoties uz piedzīvoto avāriju, uzvaru izrāva Karls Peders Nordstrands, kurš finišā par nieka 0,06 sekundēm apsteidza Elvisu Hermani/Gati Veilandu. LRČ7 klasē otrā vieta Madaram Dīriņam/Gintam Lasmanim.


Foto: LAF Rallija Komisija

Vēsturisko automašīnu klasē pārliecinoša uzvara Kristapam Dzīvītim/Mārtiņam Rudevičam, kuri par vairāk nekā četrām minūtēm apsteidza Intaru Rezakovu/Elviju Zebuliņu.


Foto: Go4speed

Pēc diviem nobrauktiem dopiem līderi bija Mārtiņš Svilis/Aivis Aizsilnieks, taču diemžēl piektajā dopā ekipāža pēc nelielas kļūdas uzmeta kūleni un piezemējās dziļā grāvī, kur skatītājiem nebija pa spēkam izvilkt ekipāžu. Jāpiebilst, ka pāris līkumus iepriekš šajā pašā ātrumposmā vairākas ekipāžas cīnījās ar kupenām, taču, pateicoties skatītājiem, visas ekipāžas spēja atgriezties trasē.

Rallija rezultāti:



 
Video: Mārtiņš Svilis
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png