profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Al-Atija izcīna 17.uzvaru Kataras rallijā, SRT pilotiem goda pjedestāls

Go4speed 19.02.2023 - 12:11 Al-Atija izcīna 17.uzvaru Kataras rallijā, SRT pilotiem goda pjedestāls
Foto: Emil Lindholm Official

Savu 17.uzvaru Kataras rallijā sestdien izcīnīja šī gada Dakaras rallija uzvarētājs Nasers Al-Atija, kurš finišā otrās vietas ieguvēju Madsu Ostbergu apsteidza par 12,2 sekundēm.

Atgādināsim, ka šajā rallijā uz starta bez Al-Atijas izgāja arī pēdējo trīs gadu WRC2 čempioni - Andreass Mikelsens, Mads Ostbergs un Emīls Lindholms, kuri brauca ar latviešu Sports Racing Technologies (SRT) komandas sagatavotām ''Škoda Fabia Rally2 evo'' automašīnām.

Foto: Sports Racing Technologies

Pēc otrās dienas Al-Atija bija līderis, Ostberga ekipāžu apsteidzot par 8,1 sekundi, kamēr trešais bija Mikelsens, kurš zaudēja vienu minūti. Sestdien pēc devītā dopa Ostbergs kļuva par rallija līderi, taču turpinājumā Al-Atija apliecināja savu pārākumu un finišā pārspēja norvēģu braucēju, kurš atpalika 12,2 sekundes. Trešā vieta Mikelsenam, kurš atpalika vairāk nekā pusotru minūti. Ceturtais Lindholms, kurš atpalika vairāk nekā divas minūtes.


Nasers Al-Atija

"Esmu ļoti priecīgs par šo uzvaru. Šī bija pārsteidzoša nedēļas nogale. Uzvarēt 17 reizes nav viegli. Es tiešām esmu lepns par to. Šonedēļ bija liela cīņa ar Madsu. Pēdējā ātrumposma sākumā man nebija ko zaudēt, tāpēc mēs vienkārši visur braucām uz pilnu jaudu,'' tā Nasers Al-Atija.

''Domāju, ka mums izdevās Naseram sagādāt spriedzi, un tas bija vienīgais, ko mēs varējām darīt. Viņš zina savus ceļus tuksnesī. Mums vēl nedaudz pietrūkst pieredzes. Pēdējā dopā gribēju izdarīt spiedienu, jo zināju, ka šis ir Nasera labākais dops visā Kataras rallijā. To es zināju jau no pagājušā gada. Ļoti cienu Naseru. Viņš ir ļoti labs braucējs un viņš zina, ko šeit dara. Esmu ļoti priecīgs, ka varu cīnīties ar viņu. Mēs divas reizes bijām rallija vadībā, un šī bija ļoti laba nedēļas nogale. Tagad man ir dažas papildus piezīmes, un zinu, kas man jādara. Ceru, ka izdosies iegūt vēl vienu iespēju šeit braukt," tā Mads Ostbergs.

Rallija rezultāti:


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png