profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sesks: Ņemot vērā mūsu sagatavotību Sarmas rallijam, rezultāts ir atbilstošs

Mārtiņš Jankovskis 13.02.2023 - 01:08 Sesks: Ņemot vērā mūsu sagatavotību Sarmas rallijam, rezultāts ir atbilstošs
Foto: LAF Rallija Komisija

Aizvadītajās brīvdienās notiekošais rallijs Sarma noslēdzās ar igauņu sportista Timu Korges uzvaru. Lai arī trasē sākotnēji ātrākie bija Emīls Blūms/Ralfs Lipstoks, vēlāk tika atklāta Blūma automašīnas neatbilstība tehniskajiem noteikumiem, kam sekoja sāpīga diskvalifikācija un uzvarētāju lauru nonākšana igauņu Timmu Korges un Arro Vahtra rokās. Pēc Blūma diskvalifikācijas uz otro vietu pakāpās Seska ekipāža, kura Korgem zaudēja 17,67 sekundes.


Foto: Krists Andersons

Jautāts par ceļa segumu, Sesks sarunā ar portālu Go4speed atklāja, ka ''Šogad bija milzīgs pretstats Sarmas rallijam, salīdzinot ar pagājušo gadu. Ja pagājušajā gadā, pierakstot trasi, valdīja atkusnis, bet rallija dienā piesala, tad šoreiz bija otrādāk – pierakstu laikā sals, bet rallija dienā - atkusnis. Protams, tas iespaido braukšanas apstākļus. Ja trasi pierakstījām tā, lai varam braukt ātri un plaši, tad rallija dienā bija liels pretstats. Mums pirmajā aplī kā vienai no pirmajām ekipāžām, kas devās trasē, nācās braukt kā buldozeram ar šķūri pa priekšu. Rīta cēliens nebija viegls, jo bija grūti salasīt ceļu, jo viss bija balts. Trasi klāja sniegs, kupenas, tāpēc vietām braukšana bija ļoti grūta. Jā, otrajā aplī ceļa apstākļi bija tīrāki, bet tāpat gandrīz katrs līkums bija savādāks un brīžiem tu nezini, ko sagaidīt. Vietām bija arī špūres, kas lika par sevi manīt, jo mūsu auto bija platāks nekā iebrauktās pēdas. Šis noteikti nebija klasisks ziemas rallijs, kad pēc pirmajiem līkumiem tu saproti, kas tevi turpinājumā sagaida tālāk. Sarežģīti, bet ļoti vērtīga pieredze. Man priekš treniņiem braukšana šādos apstākļos bija ļoti vērtīga. Varētu teikt, ka viena rallija vietā nobraucu divus. Arī komandai šis bija vērtīgs rallijs, jo nācās ātri pielāgoties visām izmaiņām,'' iesāk Mārtiņš Sesks.

Skatoties rezultātus, tad otrajā aplī Mārtiņš ar Renāru bija ātrākie braucēji trasē, kamēr rīta cēlienā nācās piekāpties konkurentiem. Sportists atklāj, ka otrajā aplī ceļa apstākļi bija labāki nekā pirmajā, bet tāpat braukšana esot bijusi ļoti grūta.


Foto: Krists Andersons

''Jā, varbūt uz otro apli mēs atradām un sapratām tās kļūdas, kas bija pirmajā aplī – gan stratēģijā, gan regulējumos. Ja mēs šādi būtu iesākuši rītu, varbūt tā spēle būtu iegriezusies citādāk. No rīta tie apstākļi bija tiešām tādi, kādos nebiju braucis un kādos mēs varbūt nebijām īsti gatavi. Grūti teikt. Noteikti arī mana braukšana no rīta nebija tā pati labākā, jo bija jākoncentrējas uz tik daudzām lietām. Taču attaisnojumus nekādus nemeklēju un viss ir tā, kā tam bija jānotiek.''

Sportists piebilda, ka, ņemot vērā šī gada gatavošanos sezonai, rezultāts ir objektīvs. ''Mēs šogad esam aizvadījuši tikai kādu pusotru treniņdienu, tāpēc, ņemot vērā mūsu sagatavotību uz šo ralliju, tad rezultāts ir atbilstošs. Nevarētu teikt, ka esmu šobrīd tajā labākajā formā. Ja rallijs turpinātos svētdien, domāju, ka rezultāts būtu cits. Man sanāca piekāpties Emīlam un Timu, kuri, tā teikt, bija silti un tikko atbraukuši no Igaunijas rallija. Kā jau tu pats atceries, tad, kad mēs ar priekšpiedziņas auto atgriezāmies no trīs dienu Somijas treniņnometnes un pa taisno devāmies uz ralliju, tad mēs spējām pacīnīties par ļoti augstām vietām absolūtajā ieskaitē (2019.gadā Sarmas rallijā Sesks ar ''Ford Fiesta R2T'' izcīnīja septīto vietu absolūti). Tā ir svarīga lieta, kas mums šogad iztrūka. Pie tā, pie cik mēs bijām sagatavojušies šim rallijam, rezultāts ir labs. Paldies organizatoriem, atbalstītājiem un faniem par šo ralliju,'' nobeidz Mārtiņš.

Rallija rezultāti:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png