profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Korge: Šis nav skaistākais veids, kā kļūt par rallija uzvarētāju

Mārtiņš Jankovskis 12.02.2023 - 07:21 Korge: Šis nav skaistākais veids, kā kļūt par rallija uzvarētāju
Foto: Dace Janova

Pēc rallija Sarma 2023 pirmā apļa līderis bija Timu Korge, kuram Emīls Blūms zaudēja 3,57 sekundes. Nākamajos divos dopos Blūms pietuvojās Korgem, un pirms noslēdzošā dopa abus braucējus šķīra vairs tikai 1,36 sekundes. Noslēdzošajā dopā abu braucēju duelī bija sīva cīņa, kur finišā Blūms kopvērtējumā par 0,11 sekundēm apsteidza Korgi.

Taču pēc rallija noskaidrojās, ka noteikumu neatbilstības dēļ Emīls Blūms/Ralfs Lipstoks tiek diskvalificēti, tādējādi par uzvarētājiem tika kronēti igauņi Timu Korge/Arro Vahtrs.

Foto: Dace Janova

''Rallijs bija jauks, bet smags, jo laikapstākļi bija grūti un viltīgi, taču atmosfēra bija laba. Kā vienmēr šis bija ļoti labi organizēts rallijs un mēs bijām ļoti labi uzņemti. Ja pierakstot trasi segums bija lielisks, tad rallija dienā ceļa apstākļi krasi izmainījās – segums bija mīksts un krita slapjš sniegs, kas braukšanu kūstošā trasē padarīja ļoti grūtu,'' sarunā ar portālu Go4speed pēc finiša teica Timu Korge.

Jautāts par izmaiņām rezultātos, Korge piebilda ''Par savu uzvaru uzzināju tikai apbalvošanas laikā. Diemžēl tāds ir rallijs. Būt par uzvarētāju, protams, ir forši, bet šis nav skaistākais veids kā par tādu kļūt.''


Foto: Dace Janova

Pēdējos gados EMV5 un LRČ5 klasēs vērojama ļoti sīva konkurence starp igauņu un latviešu braucējiem. Arī Korge atzīmēja, ka prieks sacensties tādā konkurencē. ''Ir jauki, ka latvieši piedalās Igaunijā un ka mēs braucam uz Latviju. Konkurence mūsu klasē visu laiku ir ļoti sīva gan Latvijā, gan Igaunijā. Par to ir liels prieks, un domāju, ka arī faniem tas patīk, jo vienmēr grūti prognozēt, kurš uzvarēs,'' nobeidz Korge, kurš piebilda, ka šeit ceļi esot bijuši ātrāki nekā Otepē, kur, savukārt, bija vairāk tramplīnu.

Atgādināsim, ka Otepes rallijā pirms nedēļas EMV5 klasē Blūms Korgi apsteidza par 7,1 sekundēm.

Jautāts, vai ekipāžu šogad redzēsim vēl kādos Latvijas rallijos, Korge piebilda, ka "Noteikti brauksim Alūksnes ralliju, un tad skatīsimies, kāda būs situācija kopvērtējumā. Tad arī izlemsim, vai šogad brauksim vēl kādā Latvijas posmā."
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png