profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ronalds Baldiņš pirmo reizi rallijā startēs ar BMW automašīnu

Mārtiņš Jankovskis 07.02.2023 - 19:58 Ronalds Baldiņš pirmo reizi rallijā startēs ar BMW automašīnu
Ronalds Baldiņš

Pēc četru gadu pauzes rallija sacensībās atkal redzēsim Ronaldu Baldiņu, kurš pēdējos gadus aktīvi piedalās rallijkrosa sacensībās, startējot tādos seriālos kā Nitro RX, Ferratum World RX of Rīga-Latvia un Rally X Nordic. Taču rallijs Ronaldam nav svešs. Debiju rallijā valmierietis piedzīvoja 2015.gadā, un kopš tā laika viņš kopā ir nobraucis 26 rallijus un rallijsprintus (gandrīz puse no tiem ziemas ralliji).

Labākā sezona tika aizvadīta 2018.gadā, kad LRC1 klasē sezonas kopvērtējumā, startējot ar ''Mitsubishi Lancer Evo VIII'', tika izcīnīta trešā vieta. 2019.gadā Ronalds piedalījās tikai Sarmas rallijā (8.vieta), un kopš tā laika rallijā viņš vairs nav braucis.

Jautāts, kas viņu pamudināja atgriezties rallijā, Baldiņš portālam Go4speed atklāja, ka ''Ir jākustas, ierūsēt nevar (smejas). Gribas pakustēties. Medībās neeju, makšķerēt neeju, tad atliek rallijs, kur var atlaist,'' iesāk Ronalds Baldiņš, kura stūrmanis būs pieredzējušais Māris Kulšs.


Foto: Edgars Leonovs

Sportists sākotnēji bija pieteicies Alūksnes rallijam, taču, kad ralliju pārcēla uz vēlāku laiku, Ronalds nolēma startēt arī Sarmas rallijā. ''Bijām plānojuši startēt jau Alūksnes rallijā, taču diemžēl to ralliju pārcēla uz vēlāku laiku, tāpēc nolēmām, ka ir jāizmanto laikapstākļi un ir jāstartē Sarmas rallijā. Abi ralliji ir ļoti forši, tāpēc, ja ir brīvs laiks, tad grēks tajos nebraukt. Ja gribas asumu un ir ziema, tad rallijs ir kā reiz tā disciplīna, kur var noķert to adrenalīna devu.''


Foto: Krists Andersons

Ja līdz šim visos rallijos ir startēts ar dažādām ''Mitsubishi'' automašīnām, tad Sarmas rallijā Baldiņš debitēs pie AIX Motorsport komandas aizmugures piedziņas BMW stūres. ''Līdz šim rallijs ar vienas ass piedziņas auto vēl nav braukts, tāpēc būs interesanti. Šis nav mans BMW, bet gan tiks aizlienēts. Palielam jau tas BMW ir tas pats, kas bagijs, tikai komplektā līdzi nāk Māris Kulšs (smejas). Testi dažādu iemeslu dēļ neplānojas, tāpēc iesim uz starta un rausim uz svaiguma. Pirmie testi būs no servisa parka līdz starta pjedestālam (smejas). Cik dzirdēts, tad šobrīd laikapstākļi Gulbenes pusē ziemas rallijam ir labi, tāpēc gaidām šo ralliju ar lielu nepacietību,'' turpina sportists.


Foto: Edgars Leonovs

Jautāts, kas patīk labāk – ziemas vai vasaras ralliji, Ronalds bez ilgas domāšanas atzīst, ka ''Viennozīmīgi man ziemas ralliji patīk labāk. Nezinu, vai tagad gribētu braukt vasarā. Ja ir sniegs, ledus un kupenas, tad ballīte var sākties un ir lustīgi (smejas). Protams, sākumā noteikti pabrauksim piesardzīgāk, lai saprastu, kā mums iet, bet, ja rezultāti būs labi, tad jau laika gaitā kāpināsim tempu un dosim virsū. Ceļu nevienam nedosim. Taču šobrīd nav ko zīlēt kafijas biezumos. Pagaidām rezultāts ir otrajā plānā, bet to nekad nevar zināt, kā būs, kad būsim sacensību karstumā,'' nobeidz Baldiņš, kurš atklāja, ka pagaidām tālāku plānu par Sarmas un Alūksnes rallijiem viņam neesot.

Rallija ''Sarma 2023'' ceļvedis: programma un ātrumposmu kartes
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png