profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Rally Alūksne': Rokas nav nolaistas, tāpēc darām visu ar cerību, ka viss būs labi

Mārtiņš Jankovskis 30.01.2023 - 01:35 'Rally Alūksne': Rokas nav nolaistas, tāpēc darām visu ar cerību, ka viss būs labi
Foto: Krists Andersons

Nesen jau ziņojām, ka ziemai nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ ''Rally Alūksne'', kam bija jānotiek 20.-21.janvārī, tika pārcelts uz 24.-25.februāri.

Viens no rallija Alūksne organizatoriem Juris Osis portālam Go4speed atklāja, ka lēmums pārcelt ralliju bija smags, bet pareizs. ''Jā, diemžēl pāris dienas pirms rallija starta bijām spiesti paziņot lēmumu par to, ka rallijs tiek atcelts. Viss izskatījās ļoti labi, taču diezgan strauji laiks pamainījās un mums nekas cits neatlika, kā pārcelt ralliju,'' stāsta Juris Osis.


Juris Osis (pa labi). Foto: Rally Alūksne

Lai arī pāris dienas pirms rallija atkal gaisa temperatūra noslīdēja zem 0, Juris piebilda, ka rallijs pa tādiem ceļiem notikt nevarēja.

Atgādināsim, ka arī 2020.gadā sākotnēji bija paredzēts, ka LRČ pirmais posms ''Rally Alūksne'' notiks janvārī, bet silto laikapstākļu dēļ to pārcēla uz 21. februāri. Diemžēl arī februārī atbilstoši laikapstākļi neiestājās un rīkotāji bija spiesti sacīksti atcelt pavisam.

Juris un visa Alūksnes rallija komanda cer, ka šoreiz mamma daba apžēlosies un rallijs varēs notikt. ''Ja mēs tagad atskatāmies uz datumiem, kuros rallijam bija jānotiek sākotnēji, tad, jā, mēs pieņēmām pareizo lēmumu. Protams, daudzviet trasi klāja sniegs un ledus, bet bija vietas, kur bija tikai sasalusi zeme, un tas nav tas, ko mēs vēlamies piedāvāt sportistiem. Par tādu ralliju nebūtu gandarījums ne mums, ne sportistiem. Ļoti ceram, ka mamma daba apžēlosies par mums un mēs februāra beigās varēsim aizvadīt kārtīgu ziemas ralliju.”

Foto: Krists Andersons

Šis lēmums pārcelt ''Rally Alūksne'' organizatoriem būs smags arī finansiālajā ziņā. Osis piebilda, ka daudz darba atkal būs jādara no sākuma. ''Visi dokumenti un iesniegumi, kas bija sagatavoti iepriekš, ir jāraksta pa jaunu. Arī visi dienesti jāapstaigā pa jaunu, jo mēs jau bijām tik tālu, ka mums bija zināmi visu apsargu vārdi, telefonu numuri. Mēs zinājām, kur katrs stāvēs. Bet, kad rallijs bija jāpārceļ, šis viss darbs būs jāveic pa jaunu. Darba atkal būs pietiekami daudz. Protams, tas viss arī sastāda papildus izmaksas.''

Juris piebilda, ka tik vēlu ralliju viņi vēl nav rīkojuši, tāpēc grūti spriest, kāds būs laiks, bet, atskatoties uz pēdējo gadu ziemām, tad Alūksnē līdz pat marta sākumam ir bijusi kārtīga ziema.


Foto: Krists Andersons

Neskatoties uz šo visu situāciju, ''Rally Alūksne'' organizatoru komanda turpina darbu, lai arī Osis atklāja, ka vienu brīdi rokas nolaidās. ''Rokas nav nolaistas un darām visu ar cerību, ka viss būs labi. Vajag arī pašiem sevi nedaudz uzmundrināt, jo vienu brīdi bija sajūtas, ka rokas nolaižas. Taču ātri saņēmāmies un sapratām, ka jāiet tālāk. Citu variantu nav. Visu gadu strādā, visu gadu gaidi, un beigās tev pietrūkst divas trīs dienas, lai mums būtu skaists ziemas rallijs. Taču galvas augšā un ceram uz to labāko!''
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png