profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lapi un Katsuta startēs Somijas čempionāta posmā, Tanaks startēs Igaunijas rallijā

Go4speed 23.01.2023 - 23:54 Lapi un Katsuta startēs Somijas čempionāta posmā, Tanaks startēs Igaunijas rallijā
Foto: Honza Fronek

No 3.-4.februārim tiks aizvadīts Somijas rallija čempionāta 2.posms, rallijs ''Kuopio''. Zināms, ka uz starta plāno iziet vairāk nekā 120 ekipāžas, tai skaitā arī 16 R5 automašīnas.

Ņemot vērā, ka šogad FIA, lai samazinātu finansiālo spiedienu uz rūpnīcu komandām, noteikusi testēšanas ierobežojumus, nesen Tjerī Noivils jau minēja, ka tā vietā komandas varētu startēt vietējos rallijos. "Pirmkārt, man tas liekas smieklīgi vienam braucējam samazināt testu dienu skaitu tikai līdz septiņām dienām. Šogad mums paredzētas 13 sacensības, bet mēs varēsim veikt testus tikai pusē no tām. Domāju, ka komandas dosies un piedalīsies nelielos nacionāla mēroga rallijos, kas atkal būs daudz dārgāk un laikietilpīgāk gan braucējiem, gan komandai."

Un tieši tas arī notiks. Gaidāmajā Somijas ''Kuopio'' rallijā, kas notiks nedēļu pirms Zviedrijas WRC posma, dažas ekipāžas nolēmušas šo Somijas posmu izmantot kā treniņu pirms Zviedrijas rallija. Šo braucēju vidū būs ātrais soms Jari Hutunens (''Škoda Fabia R5''), kā arī divi WRC piloti – Takamoto Katsuta (''Toyota GR Yaris Rally1'') un Esapeka Lapi (''Hyundai i20 N Rally1'').

Vakar sociālajos tīklos izskanēja informācija, ka Igaunijas rallija čempionāta 1.posmā, kas notiks 4.februārī Otepes ceļos, uz starta varētu iziet Ots Tanaks ar jauno ''Ford Puma Rally1'' automašīnu. Un otrdien sportists apstiprināja, ka viņš startēs šajā rallijā.

Atgādināsim, ka gan Tanaks, gan Lapi, kuri šogad startē jaunās komandās, Montekarlo rallijā bija lēni un nespēja cīnīties par augstākajiem rezultātiem. Tanakam finišā piektā vieta, bet Lapi - astotā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png