profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Grjazina uzvaru Beļģijas rallijā aizēno traģēdija

Go4speed 07.11.2022 - 12:57 Grjazina uzvaru Beļģijas rallijā aizēno traģēdija
Avarējusī ekipāža

Ar Nikolaja Grjazina uzvaru noslēdzies Beļģijas rallija čempionāta devītais posms, rallijs ''Condroz-Huy''. Grjazins (''Škoda Fabia Rally2 evo'') bija ātrākais desmit ātrumposmos, kas finišā viņam par 50 sekundēm ļāva apsteigt beļģu sportistu Sedriku Šereinu (''Porsche 997 GT3''). Sestā vieta bijušajam F1 pilotam Josam Verstapenam (''Citroën C3 Rally2'').

Jāpiebilst, ka šī asfalta rallija vidējais ātrums bija 122.8 km/h, taču dažos ātrumposmos vidējais ātrums pārsniedza 130 k/h, bet vienā tas bija pat 139.9 km/h.

Jāpiebilst, ka pēc 13 dopa līderis bija ātrais un pieredzējušais Stefans Lefevre (''Citroën C3 Rally2''), taču turpinājumā franču sportists bija spiests izstāties tehnisku problēmu dēļ.


Foto: Juha Bos

Diemžēl ralliju aizēnoja traģēdija, kas notika 17.ātrumposmā. "Emerika Rari un Fabrises Henrija automašīna (''Škoda Fabia R5''), trāpot pa nelielu apmali, apgāzās uz sāniem, kā rezultātā automašīna uzbrauca skatītāju grupai, kas atradās aizliegtā zonā," teikts organizatoru paziņojumā. "Neraugoties uz neatliekamās palīdzības dienestu ātro rīcību, divi cilvēki gāja bojā, bet trešais, kā arī viens no ekipāžas locekļiem, tika nogādāti slimnīcā uz pārbaudēm. Par laimi, viņu dzīvības nav apdraudētas."

Lai noskaidrotu traģēdijas apstākļus, ir uzsākta izmeklēšana.

Par šīs traģēdijas apstākļiem stāsta kāds fotogrāfs, kurš bija aculiecinieks šim traģiskajam negadījumam.

"Cilvēku grupa ieradās pa nelielu celiņu un nostājās līkuma izejā pie ātrā līkuma,'' skaidro aculiecinieks, kurš sniedza liecības arī policijai, kas sākusi izmeklēšanu. ''Es personīgi viņiem teicu, lai viņi tur neuzturas, jo tas ir bīstami. Teritorija bija iezīmēta un tur bija skaidri pateikts, ka tur atrasties ir aizliegts, taču šis divdesmitgadīgais pāris nevēlējās pārvietoties. Dzirdēju, kā tiesneši lūdza viņus pamest šo vietu, un arī pa radio tiesneši brīdināja ātrumposma vadītāju, ka daži cilvēki stāv sliktā vietā, bet automašīnas jau bija startējušas. Būtu bijis nepieciešams veikt stopstartu. Bija sācis līt, tāpēc ceļš bija ļoti slidens. Rarija ''Škoda'', manuprāt, brauca ar sliku riepām. Pilots izvēlējās citu trajektoriju nekā sešas vai septiņas citas automašīnas, kas brauca pirms viņa. Diemžēl automašīna nepagriezās, izslīdēja un avarēja, uzreiz nogalinot šo pāri, pēc kā automašīna nokrita divus vai trīs metrus zemāk cilvēku dārzā. Briesmīgi skati, kurus nekad neaizmirsīšu. Mans mazais dēls ir šokā. Pagāja piecas minūtes, kamēr no automašīnas izvilka šokēto pilotu. Arī viņš jutās slikti. Man ir ļoti skumji par šiem cilvēkiem, bet jo īpaši par ralliju, kas atkal kļūs par nedisciplinētības upuri. Šajā vietā bija skaidri saprotams, ka neviens nevarēja atrasties…''

Rallija labākie momenti:


 


Rallija rezultāti:

Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png