profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Bergmanis/Pūķis Sāremā rallijā izcīna uzvaru klasē un kļūst par čempioniem

Go4speed 09.10.2022 - 16:59 Bergmanis/Pūķis Sāremā rallijā izcīna uzvaru klasē un kļūst par čempioniem
Bergmanis/Pūķis. Foto: Dace Janova

Ar Egona Kaura uzvaru sestdien noslēdzies Sāremā rallijs, kas bija noslēdzošais Igaunijas rallija čempionāta posms. Igauņu sportists bija ātrākais sešos no 13 ātrumposmiem, finišā sīvā cīņā par nepilnām astoņām sekundēm apsteidzot mājinieku Robertu Virvesu. Trešais finišēja Prīts Koiks.

Pēc pieciem ātrumposmiem līderis bija Virves, taču pēc sestā dopa vadībā izvirzījās Kens Torns. Diemžēl astotajā dopā sportists pārsita divas riepas, kas viņam lika izstāties. Septītajā ātrumposmā vadībā izvirzījās Kaurs, kurš arī spēja nosargāt uzvaru. Jāpiebilst, ka sestajā un astotajā dopā avārijas piedzīvoja divi ātri sportisti - Vladas Jurkevičius un Georgs Linamāe.

Spēcīgajā EMV5 klasē pēc pirmās dienas līderis bija Timu Korge, kuram sekoja Emīls Blūms/Didzis Eglītis un Kalvis Blūms/Jurģis Meisters. Diemžēl otrā diena brāļiem Blūmiem iesākās neveiksmīgi, jo Emīls pārsita riepu, bet Kalvis piedzīvoja nelielu avāriju, kas, par laimi, ļāva turpināt ralliju. Pēc sestā posma līderis bija Korge, kamēr Emīls atkrita uz septīto vietu, bet Kalvis uz 11.

10.ātrumposmā avāriju piedzīvoja līderis Korge, kas uz pirmo vietu ļāva pakāpties Alanam Popovam, kamēr otrais bija Edijs Bergmanis/Ivo Pūķis. Ļoti ātrs turpināja būt Emīls Blūms, kurš jau pakāpās uz ceturto vietu. Priekšpēdējā ātrumposmā Popovs zaudēja daudz laika, kas uz pirmo vietu ļāva pakāpties Bergmaņa ekipāžai. Noslēdzošajā ātrumposmā ātrākais bija Emīls Blūms, tikmēr uzvaru absolūtajā ieskaitē svinēja Bergmanis. Otrā vieta Kristo Subi, bet trešais - Emīls Blūms. Pateicoties šai uzvarai, Bergmaņa ekipāža kļuva par savas klases čempioniem.

Sestā vieta Edgaram Balodim/Maksimam Juzikevičam, bet astotais palika Kalvis Blūms. EMV6 klasē 17.vietu izcīnīja Gints Bremze/Elīna Bremze, EMV7 klasē 12.pozīcija Aleksandram Jakovļevam/Valērijam Maslovam, bet 10.vieta EMV8 klasē Arvim Vecvagaram/Gintam Gaiķim.

Ivo Ķilpis/Artis Ceriņš pirmajā dienā piedzīvoja avāriju un izstājās, bet Jānim Salam/Jānim Bruzinskim izstāšanās tehniska defekta dēļ.

Rallija rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png