profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Blūma ekipāža pēc soda atkrīt uz 3.vietu, Bergmanim avārija

Mārtiņš Jankovskis 17.09.2022 - 18:26 Blūma ekipāža pēc soda atkrīt uz 3.vietu, Bergmanim avārija
Bergmaņa ekipāža pēc avārijas

Ar Gregora Jētsa uzvaru sestdien noslēdzies Igaunijas rallija čempionāta 6.posms, Paides rallijs. Atgādināsim, ka pēc sacensību pirmās dienas līderis bija Jēts, kuram sekoja Timu Korge (+5,0) un Emīls Blūms/Didzis Eglītis (+7,5). Ceturtie bija Edijs Bergmanis/Ivo Pūķis (+22,1).

Diemžēl sacensību otrā diena neveiksmīgi iesākās Bergmaņa ekipāžai, kas jau dienas pirmajā ātrumposmā uzmeta vieglu kūleni, tādējādi izstājoties no sacensībām. Par laimi, ekipāža negadījumā necieta. Turpinājumā visos atlikušajos sešos dopos uzvarēja Jēts, kurš startēja ar pasaules līmeņa ''Škoda Fabia Rally2 evo'' automašīnu.

Ļoti ātrs turpinājumā bija arī Blūms, kurš sešos no septiņiem dienas ātrumposmiem bija otrs ātrākais braucējs absolūti, apsteidzot arī ātro igauņu braucēju Korgi, kurš pagājušajā gadā Igaunijas rallija čempionātā izcīnīja otro vietu EMV5 klasē. Taču diemžēl rallija izskaņā noskaidrojās, ka Blūma ekipāža nopelnīja desmit sekunžu sodu, kas tādējādi Emīlu un Didzi kopvērtējumā atmeta uz trešo vietu absolūti un otro vietu EMV5 klasē.


Foto: janisasaris.com

Uzvaru rallijā izcīnīja Jēts, kuram 54,8 sekundes zaudēja Korge, bet Blūma ekipāža no uzvarētāja atpalika 57,9 sekundes. Jāpiebilst, ka ceturto vietu izcīnīja Kaspars Kasari, kurš startēja ar ''Ford Fiesta Rally3'' automašīnu.

Otrajā dienā tempu kāpināja arī Edgars Balodis/Maksims Juzikevičs, kuri no 19.vietas pakāpās uz astoto absolūti un ceturto vietu savā klasē.

''Rallijs, kas bija ļoti ātrs un slidens, ir noslēdzies. Jāsaka tā, ka pirmo reizi ar ''Mitsubishi Lancer Evo IX'' braucu tik ātri pa ātrumposmiem. Šajā rallijā nospiests labais pedālis bija ilgi jātur. Jā, diemžēl mūsu kļūmes pēc no viena regrouping izbraucām minūti par vēlu, par ko saņēmām desmit sekunžu sodu. Nedaudz nesapratām to karneti. Bet tas ir rallijs un dažreiz mēdz gadīties šādas kļūdas. Bet kopumā esam apmierināti. Prieks, ka trasē izdevās apbraukt ātro Korgi. Temps mums ir labs un esam uz pareizā ceļa. Paldies visiem, kuri palīdz,'' tā pēc finiša portālam Go4speed atzina Emīls Blūms.

Rallija rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png