profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rovanpera un Latvala ar 'Toyota Celica' automašīnām startēs 'RallyLegend'

Go4speed 02.09.2022 - 12:46 Rovanpera un Latvala ar 'Toyota Celica' automašīnām startēs 'RallyLegend'
Kalles Rovanperas automašīna gaidāmajā rallijā

No 13. – 16.oktobrim Sanmarīno norisināsies kārtējais ''RallyLegend'' rallijs. Kļuvis zināms, ka gaidāmajā rallijā uz starta izies Toyota rallija komandas vadītājs Jari-Mati Latvala un šī brīža WRC čempionāta kopvērtējuma līderis Kalle Rovanpera.

Šajās sacensībās, kurās vienkopus var redzēt gan vēsturiskas automašīnas, gan mūsdienu rallija automašīnas, gan arī dažādu gadu čempionus, Kalles Rovanperas rīcībā nebūs ierastā ''Toyota GR Yaris Rally1'' automašīna, bet kaut kas cits vērtīgs. Gan Rovanpera, gan Latvala startēs ar Latvalam piederošajām ''Toyota Celica'' automašīnām.


Ja sākotnēji šie bija N grupas spēkrati, tad tagad šie ir A grupas specifikācijas automobiļi. Lai arī auto ir vecs, tas nenozīmē, ka tas ir lēns. Jā, Rovanperas ikdienas WRC auto ir ātrāks līkumos, taču arī ST185 ir gana spēcīgs. Latvala uzskata, ka ''Toyota Celica ST185'' maksimālais ātrums var sasniegt vairāk nekā 190 km/h, ko šī gada Somijas WRC nesasniedza ''Toyota GR Yaris Rally1'' automašīna. Ja Rovanpera trasē dosies ar ''Toyota Celica ST185'', tad Latvala no savas ģimenes kolekcijas paņems savu uzticamo ''Toyota Celica ST165'', ar kuru viņš šogad ir uzvarējis Somijas vēsturiskajos rallijos.

Vai Rovanpera ar ātrāku un jaudīgāku ''Celica'' spēs izcīnīt uzvaru? Iespējams, ka nē, jo Rallylegend parasti līdzās saviem vecākajiem brāļiem izceļ arī modernas WRC mašīnas. Piemēram, pagājušajā gadā uzvarēja Kristians Poulsens, kura rīcībā bija privāta ''Hyundai i20 Coupé WRC'' automašīna.

Taču uzvara nav tas, kas Rallylegend rallijā būs Rovanperas vai Latvalas mērķis. Ņemot vērā šī rallija vietu kalendārā, kas ir starp WRC posmiem Jaunzēlandē un Spānijā, tā, visticamāk, būs pasaulē labākā bonusa balva par to, ka dažas nedēļas iepriekš Rovanpera būs ieguvis pirmo WRC čempiontitulu.



Diemžēl šogad šajā rallijā uz starta neredzēsim brāļus Ivaru un Andri Velmes, kuri turpina būvēt savu unikālo Audi automašīnu – leģendāro B grupas ''Audi S1E2'', kas skatītājus WRC rallijā priecēja sākot no 1985.gada. ''Protams, ļoti gribētos arī šogad startēt Leģendu rallijā, bet diemžēl vēl pilnā sparā norisinās darbi pie ''Audi S1E2'' būvniecības. Ļoti ceram, ka šajos ne visai vieglajos laikos spēsim ar mūsu jauno auto uz starta iziet nākamā gada Rallylegend sacensībās. Bet, iespējams, pirmās debijas sacensības varētu notikt arī ātrāk,'' portālam Go4speed apliecināja Ivars Velme.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png