profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Zicāns: Šādi ceļi, kādi ir rallijā 'Cēsis', īsti nav nekur

Mārtiņš Jankovskis 10.08.2022 - 06:13 Zicāns: Šādi ceļi, kādi ir rallijā 'Cēsis', īsti nav nekur
Foto: Kalendārs "Rallijs Latvijā"

Rallijā Cēsis pārliecinošu uzvaru svinēja Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns (Mitsubishi Mirage RS Proto Evo II). Pēc pirmās dienas ekipāža bija trešajā vietā, līderim Edijam Bergmanim/Ivo Pūķim zaudējot tikai 3,33 sekundes. Otrajā dienā, uzrādot ātrāko laiku piecos no sešiem ātrumposmiem, Vorobjova ekipāža izcīnīja pārliecinošu uzvaru, otrās vietas ieguvēju Emīlu Blūmu/Didzi Eglīti apsteidzot par 26,89 sekundēm.

Šī Vorobjovam/Zicānam bija pirmā uzvara šajā rallijā. Iepriekš Vorobjovs vairākas reizes bija izcīnījis otrās un trešās vietas.


Foto: Kalendārs "Rallijs Latvijā"

''Cēsu rallijs kā jau Cēsīs – foršie, platie un ātri braucamie ceļi, kas bija pilnīgi savādāki, nekā tikko, kur braucām Lietuvā. Ļoti patika šis Cēsu rallijs. Varbūt beigās lietus nedaudz sabojāja to ātrumu, bet kopumā bija ļoti labi. No savas puses gribu atzīmēt, ka šis man bija svarīgākais rallijs šogad, jo tas ir mans mājas rallijs. Jānis to zināja, tāpēc no savas puses viņš darīja visu, lai mēs uzvarētu. Esmu lepns par sevi, Jāni un komandu, kas izdarīja visu, lai mēs uzvarētu. Paldies organizatoriem par lielisko ralliju,” sarunā ar portālu Go4speed pēc rallija atzina ''Vorobjovs Racing'' ekipāžas stūrmanis Guntars Zicāns.

Jautāts, vai šis rallijs ir pelnījis vietu Latvijas rallija čempionāta kalendārā, Zicāns atbildēja apstiprinoši. ''Šim rallijam viennozīmīgi jābūt LRČ kalendārā. Šādi ceļi, kādi ir šeit, īsti nav nekur. Varbūt tikai vairāk uz Igaunijas pusi. Vietām ceļi bija ļoti specifiski. Nav mākslīgo pagriezienu, viss dabīgi veidojies. Jā, laika gaitā ceļi palikuši platāki, tāpēc vajag ātruma slāpētājus. Protams, tas nedaudz to kaifu apslāpēja, bet, ja to slāpētāju nebūtu, tad pieļauju, ka vidējais ātrums varētu būt ap 140 - 150 km/h, kas ir par ātru. Bet vēlreiz – paldies visiem par fantastisko ralliju,'' nobeidz Zicāns.

Jāpiebilst, ka uzvarētāja ekipāžas vidējais ātrums bija 117.9 km/h.

Rallija rezultāti:


Cēsu rallija uzvarētāji:
Ivars Vasaraudzis, 3
Matīss Mežaks, 2
Aivis Egle, 1
Māris Neikšāns, 1
Jānis Vorobjovs, 1
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png