profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Igaunijas rallija čempionāta kopvērtējumā Balodis un Bergmanis starp klases līderiem

Go4speed 22.07.2022 - 00:14 Igaunijas rallija čempionāta kopvērtējumā Balodis un Bergmanis starp klases līderiem
Foto: No ekipāžas privātā arhīva

Rally Estonia WRC ietvaros tika aizvadīts arī Igaunijas rallija čempionāta ceturtais posms. Pirmās trīs vietas finišā ieņēma sportisti, kuri startēja arī Rally Estonia WRC. Uzvaru svinēja Egons Kaurs (Volkswagen Polo GTI R5), kuram 18,3 sekundes zaudēja Georgs Linamāe (Volkswagen Polo GTI R5), bet nepilnu minūti atpalika Roberts Virves (Ford Fiesta Rally3).

EMV5 klasē pēc divām dienām līderis bija Timu Korge (Mitsubishi Lancer Evo X). Trešais bija Edijs Bergmanis/Ivo Pūķis (Mitsubishi Lancer Evo IX), kuri zaudēja 36,7 sekundes, bet piektie bija Edgars Balodis/Maksims Juzikevičs (Mitsubishi Lancer Evo VIII). Noslēdzošajā dienā, kas bija rallija garākā diena, vairākiem braucējiem pieļaujot kļūdas vai izstājoties, mūsu abas ekipāžas spēja pakāpties augstāk. Finišā uzvaru svinēja Korge, aiz sevis atstājot Bergmani un Balodi. EMV8 klasē septīto vietu izcīnīja Arvis Vecvagars/Gints Gaiķis, bet Aleksandrs Jakovļevs/Valērijs Maslovs avarēja un bija spiesti izstāties.


Bergmanis/Pūķis. Foto: Dace Janova

Tāpat neveiksmīgs rallijs zem Latvijas karoga startējušajam Žilam Membrado un Keremam Kazasam, kura stūrmanis bija Andris Mālnieks. Abas ekipāžas ātrajos un viltīgajos ceļos piedzīvoja avārijas.

Pēc četriem posmiem absolūtajā ieskaitē līderis ir Gregors Jēts. EMV5 klasē arī pēc šī posma vadību saglabā Baloža ekipāža (73), kurai tagad tikai trīs punktus zaudē Korge, bet desmit punktus atpaliek Bergmanis. Pavisam kopā šajā klasē punktus izcīnījušas 17 ekipāžas. EMV8 klasē ceturtais ir Vecvagars, kuram trešā vieta Lada Classic ieskaitē.

Vēl Igaunijas rallija čempionātā atlikuši trīs posmi.

Rally Estonia rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png