profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

WRC čempions Vatanens atgriežas pie rallija stūres un startēs rallija sacensībās Somijā

Go4speed 30.05.2022 - 17:32 WRC čempions Vatanens atgriežas pie rallija stūres un startēs rallija sacensībās Somijā
Ari Vatanens. Foto: Bruno Vandevelde

1981.gada WRC čempions Ari Vatanens šajās brīvdienās ar ''BMW 325i'' automašīnu būs redzams Somijas grants rallijā, kur vecmeistars piedalīsies Ouninpohjas rallijā. Rallija maršrutā iekļauts leģendārais Ouninpohja ātrumposms 25 kilometru garajā versijā, kur sportisti to veiks divas reizes. Pavisam kopā uz starta pieteikušās gandrīz 80 ekipāžas.

Bez Vatanena uz starta vēl izies 15 WRC posmu uzvarētājs Miko Hirvonens (''Ford Escort RS 2000''), pieckārtējais Somijas rallija čempions Tēmu Asunmā (''Skoda Fabia R5 EVO''), 2015.gada Īrijas asfalta rallija čempions Donags Kellijs (''Toyota Yaris'') u.c. sportisti.

Foto: Jarno Saari

Vatanens, kurš 1981. gadā uzvarēja pasaules rallija čempionātā, aprīļa beigās svinēja 70. dzimšanas dienu. Tajā pašā laikā ar viņu sazinājās rallija organizatori un piedāvāja Vatanenam piedalīties Ouninpohjas rallijā, kas notiks pa leģendārajiem Ouninpohjas ceļiem, kuri īstiem rallija faniem komentārus neprasa.

''Apbrīnoju sacensību organizatoru par to, ka viņš mani uzaicināja uz Ouninpohjas ralliju. Esmu pagodināts, ka tieši es esmu tas, kurš varēs braukt Ouninpohjā. Tas ir ļoti svarīgs un īpašs posms. Tas, ka mana rallija dzīve vienā brīdī tika pārtraukta, liek man būt pateicīgam par šo iespēju. Ouninpohja ir piedzīvojusi daudz, un tajos ceļos ir tik daudzu atmiņu. Tas ir absolūti fantastiski, ka Ouninpohjā varēšu radīt jaunas atmiņas. Tas ir ārkārtīgi skaists un zināms ceļš, un ir lieliski, ka atkal varēšu braukt pa to," prieku neslēpa Ari Vatanens, kurš WRC uzvarēja desmit rallijos (divos Somijā).

''Mums ir liels gods, ka Ari ir mūsu rallija dalībnieks. Ari ir ļoti iecienīts cilvēks, un ir lieliski, ka mēs varējām viņam sarīkot šādu svinīgu ralliju. Ne katru dienu šajās sacīkstēs var redzēt pasaules rallija čempionu un leģendāro lidojošo somu," saka Ouninpohja Rally Finland sacensību direktors Jusi Pummila.

Mīke Ounimpohjas ātrumposmā:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png