profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Balodim un Salam lielisks sniegums Lietuvas rallijā

Mārtiņš Jankovskis 08.05.2022 - 14:52 Balodim un Salam lielisks sniegums Lietuvas rallijā
Edgars Balodis/Maksims Juzikevičs

Ar pārliecinošu Dominika Butvilas (Škoda Fabia R5) uzvaru sestdien noslēdzās rallijs ''Visaginas''. Pagājušā gada LARČ2 čempions par gandrīz minūti apsteidza Giedrusu Firantu (Mitsubishi Lancer Evo VIII), bet nepilnas divas minūtes zaudēja Mindaugas Varža (Subaru Impreza STi). Augsto piekto vietu absolūti un otro klasē izcīnīja Edgars Balodis/Maksims Juzikevičs (Mitsubishi Lancer Evo VIII), bet sestie absolūti un trešie klasē palika Jānis Sala/Jānis Bruzinskis (Audi 90 Quattro). Jāatzīmē, ka pirms noslēdzošā dopa Sala bija piektais, taču noslēdzošajā ātrumposmā Salas ekipāža sagriezās un zaudēja 31 sekundi, tādējādi piekāpjoties Baloža ekipāžai. 32.vietā palika Aleksandrs Jakovļevs/Valērijs Maslovs (Honda Civic Type-R).


''Ņemot vērā to, ka uz grants seguma šosezon vasaras sezonā nebija nobraukt tieši neviens centimetrs, tad ar rezultātu esmu ļoti apmierināts, lai arī startējām ar ļoti vecām riepām,'' sarunā ar portālu Go4speed stāsta Edgars Balodis. ''Pat neatceros, kad ar tādām riepām iepriekš biju braucis. Pēc ziemas sezonas ieguldījām lielus līdzekļus mašīnā, tāpēc šis rallijs man bija kā treniņš, lai saprastu, kā auto klausa pēc lielajām pārbūvēm. Līdz ar to rezultāts ir ļoti labs, esmu ļoti apmierināts, jo tiešām nebiju domājis, ka šajā rallijā savā klasē izdosies kāpt uz goda pjedestāla. Ātrumposmi bija ļoti interesanti un ātri. Piemēram, pilsētas dopā vienā taisnē mežiņā sanāca attīstīt pat 185km/h lielu ātrumu. Jāsaka, ka gandrīz katrā ātrumposmā sanāca attīstīt maksimālo ātrumu. Prieks arī par Jāni Salu, kurš arī demonstrēja lielisku ātrumu,'' tā Balodis, kurš piebilda, ka līdz Raplas rallijam Igaunijā pāris dienu laikā ir jānovērš pāris tehniskās ķibelītes, kas izlīdušas ārā.

Foto: Ms.sport_photography

''Super rallijs! Lieliskas emocijas. Ļoti patīk tās puses ceļi, bija ko darīt. Ātrumposmi bija interesanti un ļoti ātri, jo vietām sasniedzām vairāk nekā 180 km/h. Šie ceļi bija ļoti parocīgi priekš manas mašīnas. Prieks par lielo fanu atbalstu, kas visu laiku nāca klāt, bildējās un runājās. Žēl, ka daudz laika un piekto vietu zaudēju noslēdzošajā pilsētas ātrumposmā, bet dažreiz tā gadās. Jāsaka, ka pilsētas ātrumposmi nav domāti Audi (smejas). Bija pārāk daudz jālauž apkārt tām siena ķīpām. Bet kopumā nav par ko sūdzēties. Viss bija lieliski,'' portālam Go4speed stāsta Jānis Sala.

Sala atklāja, ka nākamajās brīvdienās viņš startēs Lietuvas rallijsprinta čempionāta ''Gravel Fest'' rallijā. Jautāts par sezonas plāniem, Jānis piebilda, ka ''Brauksim visur, kur varēs – Latvijā, Lietuvā, Igaunijā. Ceru, ka tehniska klausīs un dosim mizā. Ņemot vērā, ka esam jauni braucēji, ir jākrāj kilometri un pieredze.''

Rallija rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png