profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Bez darba esošais' Ostbergs Sanremo rallijā mērķē pārspēt WRC pilotu Brīnu

Go4speed 07.04.2022 - 20:05 'Bez darba esošais' Ostbergs Sanremo rallijā mērķē pārspēt WRC pilotu Brīnu
Mads Ostbergs

Piektdien un sestdien startēs Itālijas rallija čempionāta 2.posms, leģendārais Sanremo rallijs. Pavisam kopā uz starta plāno iziet 79 ekipāžas, kurām divās dienās būs jāveic 11 asfalta ātrumposmi (122 km).

Šajā rallijā uz starta izies divas WRC zvaigznes – Kreigs Brīns (Ford Fiesta Rally2) un Mads Ostbergs (Citroën C3 Rally2). Gaidāmajā rallijā bez darba esošais Ostbergs ir izvirzījis sev mērķi pārspēt M-Sport Ford rūpnīcas komandas braucēju Brīnu, kurš šajā rallijā ir uzvarējis divus gadus pēc kārtas. Jāpiebilst, ka pēdējos gadus Ostbergs allaž startējis WRC un ERČ, bet šogad sportists nav atradis vietu kādā komandā, lai startēt kādā no šiem čempionātiem.

Šogad 2020.gada WRC2 čempions Ostbergs WRC2 klasē nestartē, jo nespēja panākt vienošanos ar nevienu komandu. Tikmēr Brīns pirmo reizi aizvada pilnu sezonu WRC, startējot M-Sport Ford rūpnīcas komandā.


Foto: Daniel Hlinka

''Sanremo rallijā tikšos ar Brīnu, kurš šobrīd ir WRC braucējs,'' iesāk Mads Ostbergs, kurš aizvadītajās brīvdienās Nāciju rallijā Meksikā, būdams ātrākais 13 no 15 ātrumposmiem, izcīnīja uzvaru. ''Jā, viņš šo ralliju ir braucis trīs reizes, bet es to vēl neesmu darījis. Taču centīšos cīnīties ar viņu. Gribu parādīt, ko es varu. Manuprāt, piedalīties šādos vietējos rallijos ir arī labs veids, kā parādīt savu sniegumu, jo īpaši, ja tur piedalās arī WRC braucēji. Varu ar viņiem cīnīties, kas nozīmē to, ka man vēl tur (WRC) ir ko darīt.''

Ostbergs aizvadītajā Nāciju rallijā pārspēja citu M-Sport Ford braucēju Adrienu Formo, un norvēģis šajā rallijā arī grib pārspēt Brīnu. ''Nāciju rallijā mēs Formo tiešām pārspējām katrā ātrumposmā, bijām ātrāki gandrīz sekundi uz vienu kilometru. Man tas bija labs rallijs, kur man bija svarīgi parādīt savu ātrumu pret viņu. Mums joprojām ir ātrums, un to mēs redzam katrā rallijā, kur varu uzvarēt WRC braucējus. Ceru, ka kādam varēšu parādīt, ka esmu nākotnē pelnījis braukt WRC,'' tā 34 gadus vecais Ostbergs, kurš šogad pagaidām startē Ungārijas čempionātā.

Ostbergs piebilda, ka šogad viņš, visticamāk, brauks atsevišķus rallijus. Sportists pieļauj, ka viņš varētu nobraukt arī kādu ERČ vai WRC posmu, bet ne pilnu sezonu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png