profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nāciju rallijā uzvar Eiropas komanda, individuāli ātrākais Ostbergs

Go4speed 04.04.2022 - 09:25 Nāciju rallijā uzvar Eiropas komanda, individuāli ātrākais Ostbergs
Mads Ostbergs un Johans Johansons

Ar Mads Ostberga uzvaru svētdien Meksikā noslēdzās Nāciju rallija sacensības. Līdz pat priekšpēdējam ātrumposmam Ostbergs savu sīvāko sekotāju Adrienu Formo apsteidza par gandrīz divām minūtēm, taču noslēdzošajā dopā Ostbergs pārsita riteni, tādējādi gandrīz izlaižot uzvaru. Finišā Ostbergs, kurš nebija ātrākais tikai divos no 16 štrumposmiem, tikai par 5,8 sekundēm apsteidza Formo, kamēr trešās vietas ieguvējs, mājinieks Benito Guerra juniors atpalika četrarpus minūtes. Ceturtā vieta Metjū Vilsonam, bet piektā – Hari Rovanperam, kurš šajā rallijā uzvarēja pirms 20 gadiem.

Nāciju ieskaitē ilgu laiku vadībā bija Norvēģijas izlase (Mads Ostbergs un Eivinds Brinildsens), taču svētdien no rīta Brinildsena automašīnu nevarēja iedarbināt, un sportists bija spiests izstāties. To izmantoja Eiropas izlase (Niki Šelle un Sebastians Barbu), kuri sadeldēja pārsvaru un beigās arī izrāva uzvaru. Jāsaka, ka Šelle ar ''Ford Fiesta Rally5'' automašīnu rallijā izcīnīja 14.vietu (+22:44.2), bet Barbu, kurš divus posmus pirms finiša kopvērtējumā ieņēma 19.vietu (+50:46.3), izstājās. Trešā vieta Francijas izlasei.

"Bija ļoti jautri. Protams, būtu bijis jauki uzvarēt ar Norvēģijas izlasi, taču tas bija grūti pēc Brinildsena problēmām. Bet bija prieks braukt un uzvarēt tik daudzos ātrumposmos un ar tik lielu pārsvaru. Bija īpaši patīkami to izdarīt pret Adrienu Formo, kurš piedalās pasaules čempionātā,'' tā Mads Ostbergs.

11.vietā ierindojās Somijas izlase, kuras sastāvā brauca Hari Rovanpera un 23 gadus vecais Rope Korhonens. ''Noteikti aizmirsu, cik smags darbs ir braukt ar rallija automašīnu šajās temperatūrās! Man vajadzēja nedaudz laika, lai pierastu pie stenogrammas angļu valodā un nedaudz somu, bet tas bija ļoti jautri,'' tā Hari Rovanpera.

Rallija rezultāti:


Rezultāti Nāciju ieskaitē:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png