profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Poļu rallija braucējs ar ralliju 'Sarma' sāks gatavošanos ERČ čempionātam

Mārtiņš Jankovskis 09.02.2022 - 20:12 Poļu rallija braucējs ar ralliju 'Sarma' sāks gatavošanos ERČ čempionātam
Foto: Citroen Racing

Sarmas rallijā uz starta izies poļu rallija braucējs Lukašs Kotarba, kurš startēs ar ''Citroen Racing'' gatavoto ''Citroën C3 Rally2'' automašīnu. Šosezon sportists plāno aizvadīt pilnu Eiropas rallija čempionāta sezonu.

Sarunā ar portālu Go4speed poļu braucējs pastāstīja, ka, lai labāk sagatavotos jaunajai sezonai, viņš nolēmis piedalīties Sarmas rallijā.

Kāpēc nolēmāt piedalīties Sarmas rallijā?
Katru gadu pirms jaunās sezonas sākuma mēs cenšamies startēt kādās vietējā mēroga sacensībās, lai būtu labāk sagatavojušies jaunajai sezonai. Un rallijs Sarma ir tuvākais rallijs, kurā mēs varam sacensties ar radzēm īstas ziemas apstākļos. Ceru, ka laikapstākļi saglabāsies un mums būs liels gandarījums no tā. Šogad startēšu kopā ar stūrmani Mihalu Poradzišu, jo mans brālis piedzīvoja negadījumu slēpojot.


Foto: Urmo Sibul

Ko atceraties no šī rallija, kad piedalījāties tajā 2019. gadā?
Atceros, ka mēs toreiz startējām ar N grupas ''Mitsubishi Lancer EVO X'' automašīnu (sportists izcīnīja 19.vietu). Tas bija mūsu pirmais starts ar radžu riepām. Atceros, ka trasē bija daudz līdzjutēju.

Ko jūs zināt par rallijiem Latvijā?
Diemžēl par rallijiem Latvijā zinu maz. Zinu, ka katru gadu šeit notiek ļoti ātrais Liepājas ERČ rallijs. No citu rallija braucēju stāstītā zinu, ka šis rallijs ir viens no ātrākajiem rallijiem uz grants seguma.


Foto: Maciej Niechwiadowicz

Kādos čempionātos šogad brauksiet? Cik saprotu, jūs plānojat startēt ERČ.
Kopā ar mūsu BTH rallija komandu mēs plānojam startēt ERČ čempionātā. Tas mums būs jauns izaicinājums, jo nepazīstam daudzus rallijus. ERČ sezonai vēlamies labi sagatavoties, tāpēc arī startējam rallijā Sarma.

Ja pareizi saprotu, šogad brauksiet BTH rallija komandas sastāvā un ar ''Citroen Racing'' gatavoto automašīnu?
Tāpat kā iepriekšējās sezonās, automašīna būs ''Citroen C3 Rally 2'', ko būvē ''Citroen Racing''. To apkalpos ļoti pieredzējis serviss - PRP Polija. Mēs ceram turpināt sadarbību ar Madsu Ostbergu, lai uzlabotu mūsu braukšanas prasmes un izvēlētos labākos regulējumus.


Ostbergs un Kotarba. Foto: Mads Ostbergs

Vai šogad plānojat startēt vēl kādos rallijos Latvijā?
Kā jau minēju iepriekš, tad plānojam startēt pilnu ERČ čempionātu, un, neskaitot ralliju Sarma, startēsim arī Liepājas rallijā.

Kāda ir jūsu pieredze ziemā un vai jums patīk ralliji pa sniegu un ledu?
Kā jūs zināt, tad Polijas rallija braucēji ir slaveni ar savu lielo pieredzi uz īpašiem asfalta ceļiem. Grants segums nav mana stiprā puse, tāpēc, ja man ir iespēja, man patīk braukt pa grants ceļiem, lai veiktu treniņus. Uz sniega mums ir liela saķere, un rallija braucējam tas sagādā patiešām lielu gandarījumu un prieku. Taču ir jāprot to izmantot un jāmāk meklēt ātrums. Noteikti Baltijas valstu sportisti ir ļoti pieredzējuši uz sniega/ledus, un es labprāt ar viņiem cīnīšos. Tāpat ceram, ka sasniegsim finišu bez problēmām.

Ko novēlēsiet Latvijas rallija līdzjutējiem un ko viņi no jums var sagaidīt Rally Sarma?
Vēlu rallija līdzjutējiem daudz iespaidu no mūsu braukšanas. Nezinu, vai jūsu valstī ir lieli kovida ierobežojumi, bet, ja būsiet ātrumposmos, aicinām jūs mūs atbalstīt. Aicinām arī skatītājus uz servisa parku pēc nelielām dāvaniņām. Ja redzēsiet mūs uz ceļa, droši prasiet uzlīmi ar mūsu auto.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png