profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rallija Sarma organizators: Šobrīd ceļa apstākļi ir labi - galvenais, lai nelīst (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 08.02.2022 - 19:09 Rallija Sarma organizators: Šobrīd ceļa apstākļi ir labi - galvenais, lai nelīst (FOTO)
Foto: Rallijs Sarma

Jau 12.februārī ar ralliju ''Sarma 2022'' startēs Latvijas rallija čempionāta jaunā sezona. Dalību rallijam apstiprinājušas 90 ekipāžas ar sportistiem no vienpadsmit valstīm, kas ir vien no kuplākajiem dalībnieku skaitiem pēdējo gadu Baltijas rallijos. Arī ātrāko ekipāžu saraksts ir tāds, ka šobrīd ir neiespējami prognozēt, kurš varētu būt tiešākais kandidāts uz uzvaru rallija kopvērtējumā.


Foto: rallifotod.eu

Rallijam ''Sarma 2022'' organizatori ir sagatavojuši trīs ātrumposmus, kas savā ziņā ir rallija Sarma esence – kaut kas jauns, kaut kas vecs, un kaut kas no iepriekšējā rallija. Pirmais ātrumposms ir jauna tradicionālā ātrumposma "Kamalda" versija – tā ir saņēmusi pilnīgi jaunu un iepriekš neizmantotu vidusdaļu, kas to savieno ar teju vai desmit gadus neizmantoto ātrumposmu "Gārša", tādejādi, ir radusies interesanta divu ātrumposmu kombinācija. Otrais ātrumposms, izmantojot daļu no Lizuma ātrumposma, tika radīts rallijam Sarma 2019. Visbeidzot ralliju noslēgs ātrumposms "Grantiņi-1", kas pazīstams arī kā “Druviena” un nav izmantots kopš 2018. gada, bet ir visu rallija dalībnieku iemīļots ātrumposms. Plašāku informāciju par ātrumposmiem un skatītāju vietām iespējams atrast, lejupielādējot ātrumposmu aprakstu no autorally.lv. Tradicionāli rallija aprakstā ir atrodami skatītāju iecienītie QR kodi, kas piedāvā jau iepriekš sagatavotas navigācijas iespējas un ļauj aplūkot skatupunktu attēlus.


Foto: rallifotod.eu

Lai arī Latvijā šobrīd valda neliels atkusnis, portāls Go4speed sazinājās ar rallija ''Sarma'' rīkotāju Jāni Sniedzānu, lai noskaidrotu, kādi ceļa apstākļi šobrīd ir rallija norises vietā.

''Vakar, kad divas dienas pēc kārtas lija, ceļa apstākļi izskatījās slikti, bet šobrīd jau tie ir labi. Šodien trasē devās traktors, kurš greiderēja ceļu. Ja būs vajadzība, tad ceturtdien vēlreiz darīsim to pašu, jo šodien bija svarīgi nošķūrēt nost lieko sniegu. Šobrīd ceļš izskatās ļoti labs," iesāk Jānis Sniedzāns.


Foto: Rallijs Sarma

Lai arī uz nedēļas beigām sola salu, Sniedzāns atzina, ka šobrīd galvenais, lai nelīst lietus. ''Par prognozēm šobrīd grūti ko teikt, jo tās visu laiku mainās. Ja paliek šādi, tad viss būs ļoti labi un sliktāk nepaliks, jo dienas laikā viss var pamainīties kājām gaisā. Ja nav lietus, tad viss būs kārtībā. Trakākais ir lietus, kas var pabojāt ceļus. Sniega dziļums? Nu vietām ir pusmetrs, ja ne vairāk.''


Foto: Rallijs Sarma

''Mums pietiek ar -1 vai -2, kad viss jau ir ledū. Pat, ja arī būs +2 grādi, tad divas dienas tas neko kardināli nemainīs, galvenais, lai nelīst. Šobrīd zem sniega pārsvarā ir ledus, bet, kur mazāk braukts, tur piebraukāts sniegs.''

''Runājot par ātrumposmiem, tad tie ir dažādi – ātrāki, šaurāki un ar mainīgu segumu. Pirmais ātrumposms šādā salikumā nav bijis nekad. Tas ir salikts no diviem ātrumposmiem, kur vidus kādi četri pieci kilometri ir pavisam jauns,'' turpina Sniedzāns. 


Bilde uzņemta pārbraucienā. Foto: Rallijs Sarma

Jautāts, vai viss ir gatavs rallijam, Sniedzāns piebilda, ka ''Gatavi rallijam būsim vienīgi piektdienas rītā (smejas), kad viss sāksies pa īstam, bet kopumā viss ir pabeigts un atliek tikai sīkumi. Ceram uz labvēlīgiem laikapstākļiem un tad jau viss būs labi.''

Pieckārtējais Somijas rallija čempions Tēmu Asunmā saņēmis 1. starta numuru, kas nozīmē, ka viņam nedaudz nāksies cīnīties ar tā saucamo ''ceļu tīrīšanu''. Iespējams, tas palīdzēs talantīgajam igaunim Georgam Linamāe un lietuvietim Vladasam Jurkevičiusam, kuriem otrais un trešais starta numurs. Par savu 4. starta numuru noteikti priecāsies Valērijs Gorbans ar savu ''Mini John Cooper Works WRC'', kurš noteikti mēģinās iztīrīto trasi izmantot savā labā. Ar pilnu dalībnieku sarakstu iespējams iepazīties ŠEIT.


Foto: rallifotod.eu

Rallijs Sarma 2022 notiks epidemioloģiski drošā vidē, zaļajā režīmā, ar ierobežotu skatītāju skaitu. Biļetes iespējams iegādāties tikai iepriekšpārdošanā tiešsaistes biļešu tirdzniecības platformā eKase.lv. Skatītājiem pirms biļešu iegādes ir būtiski iepazīties ar noteikumiem, kas atrodami gan eKase.lv, gan autorally.lv, kur ir atrodama arī plašāka informācija par ralliju Sarma 2022.

Starta saraksts:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png