profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

F1 čempiona Maksa Verstapena tēvs Joss debitēs rallijā

Go4speed 03.02.2022 - 11:27 F1 čempiona Maksa Verstapena tēvs Joss debitēs rallijā
Joss Verstapens pie ''Citroën C3 Rally2'' stūres. Foto: autobahn

Pasaules F1 čempiona Maksa Verstapena tēvs, bijušais F1 pilots Joss Verstapens šomēnes debitēs rallijā, startējot Beļģijas rallija čempionāta pirmajos divos posmos. Tāpat Verstapens neizslēdz iespēju debitēt arī WRC rallijā.

Verstapens ar DG Sport komandas sagatavotu ''Citroën C3 Rally2'' ir pieteicies sezonas atklāšanas rallijam Rally van Haspengouw, kas notiks 26. februārī, un ir apstiprinājis, ka piedalīsies arī sezonas otrajā posmā – Dienvbeļģijas rallijā, kas notiks 19. martā.

Viņa stūrmanis būs pieredzējušais Kriss Botsons, kurš Beļģijā regulāri startē valsts līmenī kopš 90. gadu beigām.


Foto: verstappen.com

Interesanti, ka Beļģijas čempionāta organizatora paziņojumā norādīts, ka Vertsapena redzeslokā ir turpmāka dalība WRC sacensībās 2022. gada sezonā, kas tiks apvienota ar citām Beļģijas čempionāta sacensībām.

"Rallija braukšana patiešām ir kaut kas tāds, ko dara ar pieredzi. Iegūt šo pieredzi būs lielākais izaicinājums," par savu jauno startu rallijā stāsta Joss Verstapens, kurš savas karjeras laikā startējis vairāk nekā 100 F1 posmos.

"Tas nav līdzīgi kā jebkas cits manā iepriekšējā autosporta karjerā. Man viss patiešām būs jauns: sākot ar automašīnu un beidzot ar darba metodi, stenogrammas veidošanu un lietošanu, stenogrammas klausīšanos ātrumposma laikā un visu ātrumposmu iepazīšanu.''

"Iespēja izpētīt trasi ir maza vai nav nemaz, tāpēc jābūt gatavam uzreiz braukt, taču gribas izvairīties no liekiem riskiem. Kopumā tas ir ļoti liels izaicinājums, un es tiešām negaidu, ka varēšu braukt virsotnē. Protams, darīšu visu, kas manos spēkos, taču mans mērķis ir gūt pieredzi un, pats galvenais, pēc iespējas vairāk mācīties. Labi jūtos pie sava ''Citroën'' stūres un ir jautri. Tas man ir vissvarīgākais," nobeidz 49 gadus vecais Verstapens.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png