profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pieckārtējais Somijas rallija čempions: Mērķis 'Rally Sarma' ir uzvarēt

Mārtiņš Jankovskis 01.02.2022 - 23:58 Pieckārtējais Somijas rallija čempions: Mērķis 'Rally Sarma' ir uzvarēt
Tēmu Asunmā. Foto: Hannuphoto

Līdz 4.februārim turpinās pieteikšanās Sarmas rallijam, kas būs Latvijas rallija čempionāta pirmais un Igaunijas rallija čempionāta otrais posms. Līdz otrdienas vakaram dalību rallijam apstiprinājušas 52 ekipāžas.

LRC1 klasē šobrīd pieteikušās divas ekipāžas – Valērijs Gorbans (''BMW-Mini John Cooper Works WRC'') un Martins Absalons (''Ford Fiesta Proto''), savukārt LRC2 ieskaitē šobrīd dalību pieteikušas desmit R5 ekipāžas. Starp jau Latvijā zināmiem braucējiem (Vladas Jurkevičius (''Skoda Fabia Rally2 evo''), Gregors Jēts (''Skoda Fabia Rally2 evo''), Georgs Linamāe (''Volkswagen Polo GTI R5'') un Rolands Murakas (''Ford Fiesta'')), pēc trīs gadu pauzes Latvijas rallijos atkal startēs Igors Bulancevs (''Škoda Fabia R5'') (pagājušā gada Krievijas rallija čempions) un Denis Rostilovs (''Skoda Fabia R5'').



Denis Rostilovs

Pagājušajās brīvdienās Rostilovs debitēja pie ''Škoda Fabia R5'' stūres, kur Krievijas rallija čempionāta 1.posmā, rallijā Karēlija, viņš izcīnīja pārliecinošu uzvaru, tuvāko sekotāju apsteidzot gandrīz par trīs minūtēm. Tāpat uz starta redzēsim divus poļu braucējus Lukašu Kotarbu (''Citroen C3 Rally2'') un Robertu Kočiku (''Ford Fiesta Rally2'').


Lukašs Kotarba. Foto: Urmo Sibul

Tāpat uz starta izies Martinas Samsonas (BMW E36 M3), Ralfs Sirmacis (Renault Clio) un daudzi citi braucēji.

Taču viens no skaļākajiem pieteikumiem šobrīd ir soms Tēmu Asunmā, kurš ir pieckārtējais Somijas rallija čempions. Pēdējie divi tituli izcīnīti 2019. un 2020.gadā, bet pagājušajā gadā Asunmā palika trešais.

34 gadus vecais soms ir ļoti ātrs uz grants seguma, taču vēl ātrāks viņš ir ziemas rallijos, no kuriem lielākajā daļā viņš kāpj uz goda pjedestāla. Piemēram, šogad Lapzemes rallijā līdz pat pēdējam ātrumposmam viņš bija līderis, taču viena kļūda viņu atsvieda uz 16.vietu. Pagājušajā gadā Somijas Lapzemes WRC rallijā Asunmā izcīnīja 13.vietu absolūti un pirmo WRC3 klasē.


Foto: Asunmaa Racing

Nelielā sarunā ar portālu Go4speed Asunmā atklāj, ka ''Galvenā lieta, kāpēc dosimies uz Sarmas ralliju, ir tas, ka man ļoti patīk Baltijas ceļi. Nekad neesmu braucis ziemas ralliju Latvijā un Baltijā, tāpēc nolēmām šoreiz izmēģināt spēkus,'' stāsta Tēmu Asunmā, kurš šajās brīvdienās startēs Somijas rallija čempionāta 2.posmā.

Jautāts, ko viņš zina par šo ralliju, Asunmā atzina, ka ''Šo ralliju nedaudz zinu, jo 2019.gadā visu nedēļas nogali palīdzēju poļu braucējam Filipam Nivetem. Toreiz izbraucu visus ātrumposmus. Tajā reizē šajā rallijā uzvarēja Olivers Solbergs, tāpēc no šī rallija man ir labas atmiņas.''


Foto: Asunmaa Racing

Nobeigumā jautāts, kāds ir pilota mērķis gaidāmajā rallijā, Asunmā smejot atzina, ka ''Protams, uzvarēt! Ceru, ka skatītājiem spēsim nodemonstrēt lielisku sniegumu. Vai šogad vēl startēšu kādā LRČ posmā? Nekad to nevar zināt, bet ļoti ceru.''

Asunmā savas karjeras laikā aizvadījis 118 rallijus, no kuriem kopā izcīnītas 14 uzvaras (piecas ziemā).
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png