profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Igauņu jaunietis uzvar FIA rallija zvaigžņu talantu meklēšanas programmā

Go4speed 31.01.2022 - 08:24 Igauņu jaunietis uzvar FIA rallija zvaigžņu talantu meklēšanas programmā
Publicitātes foto

Igauņu autosportists Romets Jirgensons ir uzvarējis jaunajā ''FIA Rally Star'' talantu meklēšanas programmas Eiropas finālā, pārspējot 88 sāncenšus un iegūstot iespēju 2023. gadā braukt ar M-Sport automašīnu. Balva par uzvaru ''Rally Star'' Eiropas finālā Jirgensonam ir devusi iespēju strauji pakāpties rallija hierarhijā, nākamgad sēžot pie ''Ford Fiesta Rally3'' stūres sešos rallijos, kas tiks paziņoti vēlāk.

''Rally Star'' programma tika paredzēta 17-26 gadus veciem jauniešiem, kuriem savi spēki vispirms bija jādemonstrē digitālās sacensībās, bet vēlāk "motorkhana" sacensībās jeb slaloma trasē, kurā bija jābrauc ar standarta sērijveida transportlīdzekli.

Trīs dienu ilgajā sacensību atlases posmā, kurā braucēji veica ātrumposmus Esteringas rallijkrosa trasē, vadot Tjerī Noivila firmas LifeLive TN5 Evo CrossCar bagiju, 89 dalībnieku skaits līdz svētdienai tika samazināts līdz 12 dalībniekiem.


Publicitātes foto

Sestdienas otrā posma grupu braucienus nācās pārcelt uz vēlāku laiku, taču Jirgensons, kurš sacensību pirmajā posmā startēja pārliecinoši, uzvarēja savā grupā, uzrādot ceturto ātrāko rezultātu no 89 braucējiem.

22 gadus vecais autosportists bija nodrošinājis vietu Eiropas finālā kā 11. uzvarētājs ''Rally At Home'' esports izaicinājumā, pagājušā gada septembrī uzstādot ātrāko laiku WRC9 videospēlē.



M-Sport boss Malkolms Vilsons (priekšplānā). Publicitātes foto

Eiropas fināla vērtēšanas kritēriji netika vērtēti tikai pēc ātruma. Tā vietā ekspertu žūrija, kuras sastāvā bija 2001. gada pasaules rallija čempiona stūrmanis Roberts Reids, Hyundai pilots Tjerī Noivils un M-Sport pārstāvis Malkolms Vilsons, vērtēja visus 12 braucējus "pēc snieguma trasē, attīstības un intervijām".

Pēc pēdējās interviju kārtas svētdienas pēcpusdienā par Eiropas uzvarētāju tika izvēlēts Jirgensons - vēl pieci uzvarētāji tiks noteikti reģionālajos finālos citos kontinentos vēlāk šogad.

"Atceros, ka redzēju [FIA rallija direktora] Īva Matona tvītu par Rally Star," pēc sava uzvaras brauciena kvalifikācijā stāsta Romets Jirgensons. "Es to komentēju, sakot, cik tas būtu lieliski. Uzreiz sapratu, ka šī ir mana iespēja, un es to izmantoju. Biju diezgan pārsteigts, cik konkurētspējīgs biju tik agri [sacensībās], un labi ir arī tas, ka šo sasniegumu neveicu ar visjaunāko tehniku. Finālā startēju ar vecākām riepām, un dažkārt arī ne visai labi darbojās ātrumu pārslēgšana."


Publicitātes foto

Jirgensons savā dzimtajā Igaunijā nekad nav piedalījies sacensībās, kas būtu augstākas par iesācēju līmeņa ralliju. Līdz šim viņa lielākais sasniegums ir uzvara Igaunijas Folkrally kausa izcīņas posmā līdz 18 gadu vecumam 2017. gadā pie BMW 318ti stūres.

Pagājušajā sezonā viņš izmēģināja spēkus stūrmaņa krēslā, Lõuna-Eesti rallijā lasot stenogrammu citam igauņu rallija talantam Jasparam Vaheram.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png