profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Zināmi provizoriskie Latvijas rallija un rallijsprinta 2022.gada kalendāri

Mārtiņš Jankovskis 18.10.2021 - 01:03 Zināmi provizoriskie Latvijas rallija un rallijsprinta 2022.gada kalendāri
Foto: Motors & Sports

Piektdien Zoom platformā tika aizvadīta Latvijas automobiļu federācijas (LAF) Rallija komisijas padomes sapulce, kurā tika izskatīti vairāki jautājumi. Sanāksmē bez LAF RK funkcionāriem piedalījās gan komandu vadītāji, gan rallija organizatori, gan arī pāris rallija braucēji.

Kā novēroja portāls Go4speed, tad kopumā jāsaka, ka sapulce, kas ritēja divarpus stundas, bija gana ražīga, jo tika izskatīti vairāki svarīgi jautājumi. Protams, viens no svarīgākajiem un sāpīgākajiem jautājumiem bija dalībnieku skaits Latvijas rallijā, jo diemžēl pēdējos gados LRČ uz starta iziet maz latviešu braucēju.

Lai arī šajā sanāksmē konkrēti soļi vai darbības vēl netika pieņemtas, tās laikā izskanēja dažādi priekšlikumi un idejas, kā censties palielināt braucēju skaitu. Tāpat sanāksmē tika diskutēts par to, kā samazināt gana lielās rallija organizatoriskās izmaksas, kur izskanēja priekšlikumi par savādāku pieeju rallija maršrutiem (piemēram, divi ātrumposmi katrs pa trīs reizēm).


Foto: Motors & Sports

Viena no sanāksmes tēmām bija arī 2022.gada rallija un rallisprinta kalendāri. Lai arī šie pagaidām ir provizoriskie kalendāri, tad, ja nekas nemainīsies, plānots, ka jaunā Latvijas rallija čempionāta sezona 21.-22.janvārī sāksies ar ralliju Alūksne, taču šobrīd vēl nav zināms, vai Alūksnes rallija organizatori un LAF RK spēs nonākt pie kopsaucēja, kas saistās ar rallija rīkošanas prasībām, organizatoriskajām izmaksām un citiem jautājumiem.

Zināms, ka igauņi savu rallija čempionātu ar vienu ziemas posmu plāno sākt Latvijā. Ja gadījumā, tas nenotiks Alūksnes rallija ietvaros, tad tas notiks rallijā Sarma, ko plānots aizvadīt 12.februārī (igauņu pusei esot vienalga, kurā ziemas posmā startēt).

Sezonas trešo LRČ posmu no 1.-3.jūlijam plānots aizvadīt ''Rally Liepāja'' (2.diena) ietvaros. No 5.-6.augustam plānots aizvadīt ''Rally Cēsis'', kas būs LRČ 4.posms. LRČ sezonu plānots noslēgt ar diviem posmiem ārpus Latvijas – ''Louna Eesti'' ralliju un ''Rally Aukštaitija''. Kā rezerves posms noteikts ''Rally Liepāja'' (1.diena).


Foto: Motors & Sports

Latvijas rallijsprinta kausā nākamsezon plānots aizvadīt piecus posmus. Sezona sāksies ar diviem ziemas rallijiem – ''Rally Alūksne'' un ''Rally Sarma''. Trešais posms tiks aizvadīts ''Rally Cēsis'' ietvaros, kam sekos rallijsprints ''Vecpils''. Sezona noslēgsies ar rallijsprintu ''Latvija''. Kā rezerves posms noteikts ''Rally Liepāja'' (1.diena).

2022.gada LRČ un rallijsprinta kalendāra projekts:


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png