profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Avārijām bagātajā Sāremā rallijā uzvar Gross, Balodis/Tole klasē ceturtie

Go4speed 10.10.2021 - 09:30 Avārijām bagātajā Sāremā rallijā uzvar Gross, Balodis/Tole klasē ceturtie
Sīma Līvamagi ekipāža pēc avārijas. Foto: Rally Saaremaa

Ar Georga Grosa (''Ford Fiesta WRC'') uzvaru sestdien skaistos rudens apstākļos noslēdzās slavenais Sāremā rallijs. Ja Rīgā sestdienas rītā gaisa temperatūra bija ap 0 grādiem, tad Igaunijas Sāremā salā no rīta un pa dienu gaiss bija uzsilis līdz 12 grādiem.  Otrajā vietā finišēja Kens Torns (''Hyundai i20 R5''), bet trešais palika Roberts Virves (''Volkswagen Polo GTI R5''). Šī Grosam šajā rallijā bija sestā uzvara.


Foto: Pille Russi

Kopumā jāsaka, ka rallijā, kurš šogad pēc garāka laika norisinājās pa sausu trasi, bija daudz avāriju. Piemēram, sestajā posmā vienā no līkumiem avārijas un kļūdas piedzīvoja vairākas ekipāžas.


Foto: Go4speed

Tikmēr sacensību otrās dienas trešajā posmā (SS7) smagu avāriju, ieskrienot kokām, piedzīvoja tā brīža trešajā vietā esošais Georgs Līnamāe (''Volkswagen Polo GTI R5''). Tiek ziņots, ka pēc negadījuma ekipāža uz brīdi zaudēja samaņu. Jāpiebilst, ka vēlāk ātrumposms tika atcelts.


Foto: Argo Suigusaar

Pēc rīta sekcijas (SS8) Grosa pārsvars pār Tormu bija tikai 6,9 sekundes, kamēr trešais, zaudējot 28,8 sekundes, bija Egons Kaurs.

Arī otrajā sekcijā ritēja sīvas cīņas, un pirms noslēdzošajiem diviem ātrumposmiem Grosa pārsvars pār Tornu bija 31,7 sekundes, bet 38,8 sekundes atpalika Kaurs. Jāpiebilst, ka arī SS11 pēc divām avārijām, kad trasē devās mediķi un ugunsdzēsēji, tika atcelts.

Foto: Igmar Matto


Foto: Igmar Matto

Priekšpēdējā posmā Gross Kauram pamanījās zaudēt 26 sekundes, un pirms noslēdzošā 21,3 kilometrus garā posma Grosa pārsvars pār otrajā un trešajā vietā esošajiem Torna un Kaura bija sarucis attiecīgi līdz 10,5 un 12,5 sekundēm. Jāatzīmē, ka arī šis posms uz brīdi tika apturēts (apmēram 30 minūtēm), jo aizdegās vienas igauņu ekipāžas automašīna.


Foto: Rando Suve

Noslēdzošajā dopā ļoti ātrs bija Gross, kurš tādējādi svinēja uzvaru. Otrais finišēja Torns, bet trešais - Virves. Jāpiebilst, ka noslēdzošajā posmā divas riepas pārsita Kaurs, tādējādi izstājoties no sacensībām.

128 ekipāžu konkurencē 16.vietu absolūti un ceturto EMV5 klasē (pavisam kopā šajā klasē uz starta izgāja 19 ekipāžas) izcīnīja Edgars Balodis/Lāsma Tole, kuri klases līderim Timo Korgem zaudēja piecas minūtes. Labs rezultāts arī Kristera Cimdiņa/Renāra Šķendera ekipāžai, kura starp vairāk nekā 30 BMW spēkratiem izcīnīja 28.vietu absolūti un sesto klasē.

Diemžēl Aleksandrs Jakovļevs / Valerijs Maslovs un Ivo Ķilpis/Artis Ceriņš finišu nesasniedza. Ja var ticēt ewrc.com datiem, tad avārijas piedzīvoja vismaz 15 ekipāžas.

Rallija rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png