profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Igaunijas Viru rallijā jaunā un talantīgā Fabio Švarca stūrmanis būs Andris Mālnieks

Mārtiņš Jankovskis 15.09.2021 - 19:35 Igaunijas Viru rallijā jaunā un talantīgā Fabio Švarca stūrmanis būs Andris Mālnieks
Foto: Baltic Motorsport Promotion

Šajās brīvdienās, 18 septembrī, startēs Igaunijas rallija čempionāta sestais posms, rallijs Viru. Vienas dienas laikā sportisti veiks astoņus ātrumposmus (97 km).

Uz starta izies 66 ekipāžas, kur ar pirmo numuru trasē dosies Georgs Gross (''Ford Fiesta WRC''), kurš šobrīd ir čempionāta līderis. Otrais starta numurs Raulam Jētsam (''Škoda Fabia Rally2 evo''), bet ar trešo numuru trasē dosies Prīts Koiks (''Ford Fiesta Rally2''), kurš Igaunijas čempionāta kopvērtējumā ieņem otro vietu, desmit punktus zaudējot Grosam.


Foto: Edgars Leonovs

Savu otro ralliju ar R5 auto (''Hyundai i20 R5'') aizvadīs šī brīža ERC Junior kopvērtējuma līderis Kens Torns, kurš šosezon Eiropas rallija čempionātā startē ar jauno ''Ford Fiesta Rally3'' pilnpiedziņas automašīnu.

Diemžēl uz starta neredzēsim nevienu latviešu ekipāžu, taču jaunā un talantīgā vācu sportista Fabio Švarca (''Ford Fiesta Rally4'') stūrmanis šajā rallijā būs pieredzējušais Andris Mālnieks, kurš aizvietos Švarca pastāvīgo stūrmani Denisu Zenzu.

Jautāts, kā Mālnieks nonāca pie iespējas braukt kopā ar bijušās WRC zvaigznes Armīna Švarca dēlu Fabio, Andris portālam Go4speed atklāja, ''Kā jau tu zini, tad mums jau kopā ar Fabio bija jābrauc ''Rally Liepāja'', taču toreiz Zenzam pamainījās plāni un viņš tika uz Liepāju. Šoreiz Deniss netiek, un Fabio izteica man piedāvājumu, kuru, protams, akceptēju. Mums ar Fabio un viņa tēvu ir izveidojušās labas attiecības, jo esmu palīdzējis arī viņiem testos, kurus rīkojām kopā sadarbībā ar Andi Neikšānu. Protams, jāsaka paldies Baltic Motorsport Promotion (BMP) komandas vadītājam Mārtiņam Dzenītim, kurš sākotnēji mani ieteica Švarciem.''


Foto: Raimonds Volonts

Kā savā Facebook lapā atzina Fabio, tad, ņemot vērā, ka uz šo ralliju netiek viņa pastāvīgais stūrmanis, tad Mālnieks esot labākā iespējamā kandidatūra šim rallijam, jo Mālniekam esot liela pieredze un plašas zināšanas. Tāpat Fabio atzīmēja, ka šis būs pirmais rallijs, kad viņam stenogramma tiks lasīta angļu valodā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png