profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Žala/Mālnieks izcīna pārliecinošu uzvaru Lietuvas rallijā

Mārtiņš Jankovskis 13.09.2021 - 06:44 Žala/Mālnieks izcīna pārliecinošu uzvaru Lietuvas rallijā
Žala/Mālnieks pēc uzvaras

Ar lietuvieša pilota Vaidota Žalas un latviešu stūrmaņa Andra Mālnieka (''Škoda Fabia R5'') uzvaru noslēdzies Lietuvas rallija čempionāta ceturtais posms – rallijs Elektrenai. Ekipāža bija ātrākā septiņos no desmit ātrumposmiem, tādējādi finišā Dominiku Butvilu (''Škoda Fabia R5'') apsteidzot par minūti un piecām sekundēm. Minūti un 44 sekundes zaudēja Valērijs Gorbans ar ''Mini John Cooper Works WRC'' automašīnu.

Foto: Motors & Sports

Kā portālam Go4speed pastāstīja Andris Mālnieks, tad ''Gāja mums labi. Jau pirms rallija no rīta bija foršas sajūtas un labs garastāvoklis, kas arī atspoguļojās rezultātos, jo jau no pirmā ātrumposma viss izdevās un viss bija kārtībā. Braucām ātri un vietām arī nedaudz riskanti, jo Vaidotas, kā jau tu zini, lēni nebrauc. Bija vairākas reizes, kad braucām uz diviem riteņiem. Jā, gandrīz arī nefinišējām, jo noslēdzošajā posmā kādu kilometru pirms finiša vienā no iekšmalām uzbraucām virsū celmam vai akmenim, kas mašīnu pie liela ātruma uzmeta uz diviem ratiem. Jāsaka, ka tur gandrīz varējām apgāzties. Līdz ar to, neskatoties uz iepriekšējā rallija neveiksmēm, pēc šīs uzvaras esam atpakaļ formā un vecajās sliedēs.''


Jāpiebilst, ka pirms noslēdzošā posma trešais bija Martinas Samsonas, kamēr Gorbans bija tikai piektais, bet, pateicoties lieliski veiktajam noslēdzošajam dopam, Gorbans pacēlās uz trešo vietu, bet Samsonas, kurš pēdējā posmā zaudēja vairāk nekā 40 sekundes, atkrita uz piekto. 20.vietu absolūti izcīnīja Vitalijus Plastininas ar stūrmani Artūru Šiminu (Peugeot 208 N5).


Foto: No Martynas Samsonas personīgā arhīva

Pēc trīs posmiem otrais bija Vladas Jurkevičius, taču ceturtajā posmā lietuviešu braucējs piedzīvoja avāriju (otro ralliju pēc kārtas).

LARČ5 klasē pārliecinošu uzvaru svinēja Vitautas Švedas, kuram 47,7 sekundes zaudēja Ramūnas Čapkauskas.


Plastininas/Šimins. Foto: Motors & Sports

Lietuvas un Latvijas rallija sezona noslēgsies 1.-2.oktobrī ar ralliju Zarasai apkārtnē.

Rallija rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png